Je bekijkt nu Palmeiras -FC Uitgeest 7-0

Palmeiras -FC Uitgeest 7-0

Palmeiras -FC Uitgeest 7-0

 

SE Palmeiras en FC Uitgeest hebben maandagochtend de finaledag van het 37e ICGT in gang gezet. Om 10:30 uur begon de strijd om de Wil Klein-trofee. Deze prijs is voor de nummer 5 op dit toernooi.

Het eerste duel van de dag begon direct met een fel FC Uitgeest. Bij de aftrap zette FC Uitgeest iets te scherp druk. Dit resulteerde in een overtreding en een vrije trap voor Palmeiras. De openingsfase ging op en neer met aanvallen van beide teams. Na vijf minuten verzuimde een Braziliaanse aanvaller om de scoren te openen. Zijn kans ging in het zijnet voor een bijna open doel.

In de negende minuut probeerde de huidige titelverdediger het met een lange bal vooruit. Die kwam terecht op de flanken, waaruit de vleugelspeler werd gelanceerd. Hij speelde zich voorbij de Uitgeest-keeper, vervolgens leek Wessel van der Werff de 1-0 te kunnen voorkomen, maar zijn sliding werd na ingrijpen van de VAR, beoordeeld als te hard. De bal ging dus op de stip en werd door Palmeiras-speler André Domingos laag in de hoek geschoven.

Vijf minuten na de 1-0 volgde ook de 2-0. Nummer 11 Kidani vond het net met een geplaatste bal op randje 16. Ze minuten later werd het met een pegel van Kauan Silva ook nog 3-0. Vlak voor rust leek het nog 4-0 te worden, maar deze werd afgekeurd. Daarna volgde het rustsignaal.

Na de thee bleef Uitgeest bleef Uitgeest het proberen, maar zonder resultaat. De ploeg uit São Paulo vond meer succes. Via de rechterflank volgde eerst de 4-0 Marco Vitor da Silva. Direct daarna volgde de vijfde Braziliaanse treffer via Luis Arthur Pereira Santos. De nummer 10 vond het net over de grond. Drie minuten na de vijfde Palmeiras-treffer volgde de zesde al. Marco Vitor da Silva maakte zijn tweede van dit duel en zo bleef het een tropische regenbui aan doelpunten op Sportpark De Koog. Zeven minuten na de 6-0 volgde ook de zevende voor de uittredende titelhouder. Ditmaal was het opnieuw André Domingos die doel trof.