Je bekijkt nu ICGT 2024 wederom sterk bezet met AZ en Fulham
Foto: Anita Webbe

ICGT 2024 wederom sterk bezet met AZ en Fulham

In Uitgeest is men inmiddels druk bezig met de organisatie van het evenement dat gedurende het Pinksterweekeinde weer duizenden toeschouwers zal trekken naar het gezellige sportcomplex van de voetbalvereniging FC Uitgeest.

Blikvanger is ook dit jaar weer het grote internationale voetbaltoernooi dat start op zaterdag 18 mei.  Vorig jaar was het Palmeiras dat met een 1-0 overwinning in de laatste minuut de beker veroverde in een spannende finale tegen toenmalig Youth League winnaar AZ. Daarmee is ook gelijk de eerste deelnemer genoemd aan de editie van 2024, want de Alkmaarse club heeft bevestigd ook dit jaar weer van de partij te zijn. Toernooidirecteur Mats Idema is daar erg blij mee. “Het is een grote naam in het internationale (jeugd)voetbal, heeft in onze regio veel supporters en deelname is een goede reclame voor andere potentiële deelnemers. Zo kunnen we ook al de naam van een tweede deelnemer bekend maken die heeft bevestigd, namelijk dat van Premier League club Fulham. Een mooie club met historie en een goede jeugdopleiding.”

Fulham FC debuteert dit jaar op het ICGT. De Premier League club speelt zijn thuiswedstrijden op  Craven Cottage, een gezellig authentiek Engels stadion in Londen langs de Thames. Bekende Nederlander in de huidige selectie is Kenny Tete.

Het ICGT is een groot, meerdaags evenement van voetbal en feest dat bij veel inwoners in de regio rood omcirkeld staat in de agenda. Zo zijn er zowel op vrijdag, als zaterdag en zondag optredens van bekende artiesten in de grote feesttent, is er op zaterdag een kindermiddag, kun je meedoen aan het bedrijven voetbaltoernooi, voetballen met je team op het ABT, 7 tegen 7 voetbal of vrijdagavond spelen op de Clubavond.

Op vrijdag 17 mei wordt er afgetrapt met het Bedrijventoernooi en op zaterdag 18 mei voor het grote internationale jeugdtoernooi waarvan op maandag 20 mei de vervolgwedstrijden en finale zullen worden gespeeld. Het gehele weekend is er gratis toegang.

Het ICGT blijft vernieuwen. Daarom kun je vanaf nu voor meer nieuws en informatie, onder andere binnenkort de bekendmaking van vier andere deelnemende teams, terecht op onze geheel vernieuwde website www.icgt.nl .

Op zaterdag 6 april om 16.00 uur is er in het clubhuis van FC Uitgeest de Kick-off van het ICGT met onder andere de loting van het internationale voetbaltoernooi. Voorafgaand aan de loting zullen we de laatste twee deelnemende teams bekend maken. U bent van harte welkom!