Je bekijkt nu ICGT 2024 opent met FC Uitgeest tegen RB Leipzig

ICGT 2024 opent met FC Uitgeest tegen RB Leipzig

Dat het ICGT 2024 een sterk deelnemersveld kent was al bekend, maar nu ook het Duitse RB Leipzig en het Braziliaanse Palmeiras hun deelname bevestigd hebben lijkt het één van de spannendste edities sinds jaren te worden met op zaterdag 18 mei als spectaculaire openingswedstrijd thuisploeg FC Uitgeest tegen RB Leipzig.

In dezelfde poule A  speelt vervolgens Fluminense tegen Club Brugge. Een uur later is de aftrap in Poule B met de wedstrijd Palmeiras tegen Anderlecht en op het andere veld Fulham FC tegen AZ Alkmaar.

Nieuwe deelnemer aan het ICGT is de sterke Bundesligaclub RB Leipzig. “Die Roten Bullen” deden nooit eerder mee aan het ICGT. Niet vreemd overigens omdat de club pas sinds 2009 bestaat. Gesteund door een groot concern in energiedrankjes werkte de club zich razendsnel omhoog om zichzelf in het seizoen 2015-2016 terug te vinden in de Bundesliga. Vandaag de dag is club vooral bij ons bekend als de huidige club van Xavi Simons. RB Leipzig wil vooral ook opleidingsclub zijn en zet daarom in op de ontwikkeling van de eigen jeugd. In 2015 werd daarom een hypermodern trainingscomplex betrokken. Grote successen van de club zijn de halve finale plaats in de Champions League in het seizoen 19/20 en het winnen van de DFB Pokal in 2022. RB Leipzig behoort al en wil graag structureel bij de top van Duitsland horen.

Blij is de organisatie ook met wederom deelname van het Braziliaanse Palmeiras. De club uit Sao Paulo wist al twee keer eerder het ICGT te winnen en is ook dit jaar weer de topfavoriet. Vorig jaar nog versloeg het, in een meer spannende dan goede finale van het ICGT en onder toeziend oog van ruim vijfduizend toeschouwers, European Youth League winnaar AZ met 1-0. Het is vrijwel zeker dat spelers van de club die actief waren op het ICGT hun weg hebben gevonden naar of selectie van Palmeiras of clubs in Europa.

Zo belooft het ICGT veel goeds en zullen gedurende het Pinksterweekend weer duizenden mensen hun weg vinden naar het gezellige sportpark van FC Uitgeest. Het ICGT is namelijk meer dan alleen internationaal voetbal. Al op vrijdag 17 mei is er het bedrijventoernooi en de clubavond. Op zaterdag en zondag is er het ABT en Wim Groen 7 tegen 7 toernooi. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er in de feesttent optredens van vele bekende bands en artiesten. Zoals u gewend bent is er het gehele weekend vrije toegang. U bent van harte welkom.