Je bekijkt nu ICGT 2024 krijgt een Belgisch tintje met deelname Club Brugge en Anderlecht.
ANDERLECHT, BELGIUM , Team RSCA futures : Haut: Jens AndrŽ, Brecht Van Isterdael, Ka•s Barry, Lucas Lissens, Amando Lapage, Nassim Azaouzi, Nunzio Engwanda, Willem Moens, Regis Kangafu. Milieu: Patrick Van de Mauten, Florian Nicaise, Behar Ismaili, Ismael Baouf, Nicolas Nerinckx, David Hubert, Marink Reedijk, Hubert Lemaire, Alonzo Engwanda, Ali Maamar, Nail Moutha, RenŽ Havet. Bas: Jan Verlinden, Lilian Vergeylen, Aboubacar Conte, Ilay Camara, Nicholas Rutgeerts, Rik Vercauteren, Michiel Haentjens, Aurelio Leo Virisario, Anas Tajaouart, Ethan Butera, Lo•c Masscho, Alain Herckenrath. RSCA Futures AUGUST 08 . August 8, 2023 in Anderlecht, Belgium, 08/08/2023 Photo by Vincent Duterne / photo news

ICGT 2024 krijgt een Belgisch tintje met deelname Club Brugge en Anderlecht.

België is een niet meer weg te denken grootmacht in het internationale voetbal. Het heeft in het verleden grote voetballers voortgebracht en verschillende Belgische clubs, maar ook het nationale team, boeken al sinds jaar en dag aansprekende prestaties. Twee van die succesvolle clubs, beiden met een goede jeugdopleiding, komen naar het ICGT van 2024 namelijk Club Brugge en Anderlecht. Het jeugdteam van Anderlecht speelt onder de naam RSCA Futures en die van Club Brugge onder de naam Club NXT.

Anderlecht werd in 1908 opgericht in Brussel en won in zijn geschiedenis vijf Europese bekers en werd maar liefst 34x landskampioen. De bekendste Nederlandse voetballers bij de club waren Jan Mulder, Arie Haan en Rob Rensenbrink. De laatste speelde ook voor de andere deelnemer aan het ICGT namelijk Club Brugge.

De club uit de gelijknamige stad is opgericht in 1890 en heeft zijn roots bij de vele Engelse arbeiders die destijds in de linnenindustrie werkten. De club zou later heel succesvol worden.  Achttien keer kon het landskampioenschap gevierd worden en één keer, namelijk in het seizoen 77/78, stond de club in de finale van de Europa Cup 1 (voorloper Champions League) waarin met 1-0 verloren werd van Liverpool. Naast Rob Rensenbrink hebben tal van Nederlandse voetballers de blauwzwarte clubkleuren vertegenwoordigd. De laatst bekende is Noah Lang die nu voor PSV speelt.

Toernooidirecteur Mats Idema is maar wat blij met de deelname van de Belgische clubs. “We hebben in het verleden eerder deelname gehad van Belgische clubs onder wie Club Brugge zelf. Het waren altijd sympathieke ploegen met een positieve spelopvatting. Leuk om naar te kijken en dat verwacht ik ook van deze twee teams. Wij zijn blij met hun deelname”.