Je bekijkt nu FC Uitgeest – RB Leipzig 0-5

FC Uitgeest – RB Leipzig 0-5

 

Het was weer een feestelijke opkomst van de twee teams die de eer hadden om de 37e editie van het ICGT af te trappen. Natuurlijk hometown deelnemer FC Uitgeest die altijd de openingswedstrijd speelt en het sterke RB Leipzig. Onder zonnige omstandigheden en flinke publieke belangstelling werd de bal aan het rollen gebracht.

Het duel kende een open begin. Beide ploegen zochten direct de aanval. Het leidde aan beide kanten tot kansen. Na een kwartier zette Cenny Neumann Leipzig op 0-1 . Hij schoof de bal koeltjes achter Uitgeest-keeper Lex de Haan die een goede wedstrijd keepte.  Hij verzorgde enkele goede reddingen en was ook verantwoordelijk voor de lange ballen naar voren, waarmee de thuisclub voor dreiging zorgde.

Rond de twintigste minuut werd de Duitse topclub opnieuw gevaarlijk  vanaf de zijkanten. De voorzet kon door de Uitgeest-verdediging  van de lijn worden gehaald. De daaropvolgende corner werd wel binnen gewerkt door Amos Gerth. Hij had aan een simpel tikje genoeg om de ruststand op 0-2 te bepalen. Uitgeest moest dus aan de bak in de tweede helft.

In de vierde minuut na rust kwam Leipzig op 0-3 uit een corner. Een hoge bal bleef hangen en kon niet worden verwerkt. Zo konden Die Roten Bullen toeslaan. En niet veel later was het Noah Weissbach, die opnieuw een corner verzilverde voor de beloftes van de nummer 4 uit de Duitse Bundesliga. 0-4

Daar leek het bij te blijven, totdat Maddox Stadel besloot om de trekker over te halen. 0-5. Opmerkelijk, hij vierde zijn doelpunt met een salto.