Je bekijkt nu Club Brugge – AZ Alkmaar 1-3

Club Brugge – AZ Alkmaar 1-3

 

Club Brugge en AZ hebben maandagochtend de eerste halve finale van het ICGT gespeeld. De Belgen plaatsten zich zaterdag overtuigend als groepswinnaar in poule A. AZ werd tweede in groep B achter Anderlecht.

In de zevende minuut kwam AZ op 0-1 via Jayen Gerold. Hij kreeg een hoge bal van halverwege de middellijn en  kon overtuigend binnenschieten vanaf de rechterkant. De Alkmaarders bleven controleren en scoorden in de 15e minuut een tweede goal via Ro-Zangelo Daal. Hij trok vanaf rechts naar binnen en vond de kruising. Zo zat AZ op rozen voor een nieuwe finaleplaats op het ICGT.

Kort daarna werd een spits van AZ gehaakt en mocht Daal aanleggen voor 0-3. De trefzekere nummer 11 stuurde de Brugge-keeper koeltjes de andere kant op en kon eenvoudig binnenschuiven.

Vijf minuten voor de rust hielp AZ-doelman Tristan Kuijsten Club Brugge weer in de wedstrijd . Hij maakte hands buiten de 16 en moest er met direct rood vanaf. Tevens mist hij de eventuele finale hierdoor. Tobias Jensen kon de afgeslagen vrije trap achter de nieuwe doelman Arouna Kabba schuiven. Zo was er nog niets beslist met een ruststand van 1-3

Het eerste gevaar na de rust kwam opnieuw uit een Brugse vrije trap. AZ-keeper Kabba kon de bal nu wel pakken. Dat deed hij drie minuten later ook met zijn knieën en zo hield hij de finaleplaats van zijn club in leven.

Vlak voor tijd leek AZ met een voorbeeld-counter op 1-4 te komen, maar naast dat de bal kon worden gekeerd, was het ook buitenspel. Het beef dus 1-3 en dat was ook de einduitslag. AZ plaatst zich dus net als vorig jaar voor de finale. Vanmiddag om 15:30 treft het de andere Belgische grootmacht Anderlecht, dat met 2-0 won van RB Leipzig.