Je bekijkt nu AZ Alkmaar- RSC Anderlecht 0-1
UITGEEST, NEDERLAND - MAY 20: ICGT Toernooi in het Sportcomplex FC Uitgeest on May 20, 2024 in Uitgeest, Nederland (Photo by Geert van Erven)

AZ Alkmaar- RSC Anderlecht 0-1

 

De finale van het ICGT tussen AZ en Anderlecht begon maandagmiddag om 15:30 op een vol Sportpark De Koog. Eerder  op de dag schakelde AZ  Club Brugge uit met 3-1, terwijl Anderlecht met 2-0 van RB Leipzig. De eerste grote kans was in de zesde minuut voor AZ, maar de inzet kon worden gekeerd door de Belgische keeper. In de twaalfde minuut volgde het eerste Anderlecht-gevaar. Na een slalom van Anas Tajaouart kon een van zijn teamgenoot schieten. De bal ging naast. In minuut zestien werd AZ gevaarlijk via een corner. De daaruit voortgekomen kopbal vond het dak van het doel. Drie minuten voor rust werd Ro-Zangelo Daal gevloerd op randje 16. De daaropvolgende vrije trap vond de vuisten van de Belgische doelverdediger. Zo was de ruststand 0-0.

In de derde minuut na rust kreeg Anderlecht een penalty na een aanval via de zijkant en een doorgebroken speler. De AZ-verdediger kreeg slechts geel. Devon de Corte koos de rechterhoek uit en schoof de bal langs Arouna Kaba. 1-0 .  Met nog zeven minuten te gaan leek Anderlecht op weg naar ICGT-winst, toen het de tweede goal binnen prikte, maar door ingrijpen van de VAR bleef het nog steeds 1-0. Vlak voor tijd kreeg AZ kans op een gelijkmaker en kon Anderlecht het duel alsnog beslissen, maar dat gebeurde allebei niet. Het bleef 1-0 en zo wint heel verrassend Anderlecht het ICGT van 2024. Daarmee volgen de Belgen tweevoudig titelverdediger SE Palmeiras uit Brazilië op!