Je bekijkt nu AZ Alkmaar – Palmeiras 2-0

AZ Alkmaar – Palmeiras 2-0

 

Op het gezellige hoofdveld van FC Uitgeest was het nu de beurt aan een van de favorieten voor de eindoverwinning namelijk AZ Alkmaar dat mocht aftrappen tegen de winnaar van vorig jaar namelijk Palmeiras. In 2023 waren de Brazilianen in een spannende finale nog de Alkmaarders de baas. Vandaag had de club uit Alkmaar kans op een revanche.

Titelverdediger Palmeiras zocht vanaf de aftrap de weg naar voren, maar zonder resultaat. AZ kon omschakelen, maar ook dat liep op niets uit. In de tweede minuut volgde een gevaarlijk schot van Palmeiras. De inzet kon worden gekeerd door Tristan Kuijsten. In de zevende minuut was AZ wel trefzeker via Ro-Zangelo Daal. 1-0.

Na rust begonnen beide ploegen aanvallend. Het eerste gevaar kwam van de ploeg uit São Paulo. Daarna kon een veelbelovende AZ-counter worden geblokt door de Braziliaanse defensie. Diezelfde verdediging kon een kwartier na de pauze niet voorkomen dat AZ op 2-0 kwam via Kees Smit. Hij  rondde een aanval van korte combinaties af in de lange hoek.

De hele wedstrijd was het van beide kanten soms wat onvriendelijk. Ook zo’n tien minuten voor tijd liep de temperatuur, die met 22 graden al prima was, verder op. Een opstootje tussen beide banken na een overtreding, kon door de scheidsrechter worden gesust.

Daarna bleef het bij 2-0 voor AZ. De Alkmaarders mogen dus hun eerste driepunter bijschrijven van dit ICGT.