ICGT 2023 “Kickt off” in clubhuis FC Uitgeest

Het bijna compleet aanwezige team van FC Uitgeest dat gaat meedoen aan het ICGT kreeg wat het wilde namelijk een openingswedstrijd op het ICGT 2023 tegen Manchester United. “Lekker beginnetje” vatte “Hulploter” en speler van het ICGT team Jens Krom het samen. De tweede hulp Sem Buur schatte al optimistisch een halve finale tegen AZ in.

In een goed gevuld clubhuis van FC Uitgeest vond zaterdag 22 april de kick off en loting plaats van het ICGT 2023. In haar openingswoord benadrukte coördinator PR en sponsoring van het ICGT  Marloes Jongejans nog maar eens hoe uniek het evenement wel niet is voor Uitgeest, de regio en misschien wel in de hele Nederlandse voetbalwereld. Het was daarna de beurt aan Mats Idema en Thomas Groen van de wedstrijdcommissie om de twee poules bij elkaar te loten. Niet verassend was de keuze voor een openingswedstrijd van FC Uitgeest tegen Manchester United. Met de club, spelend in het “Theatre of Dreams” in Manchester, werd daarmee voor de jonge FC Uitgeest spelers een droom waar. Beide clubs gaan spelen in poule A waar vervolgens Fluminense en Panathinaikos de andere tegenstanders werden.

In Poule B zullen AZ, Schalke 04, Valencia en Palmeiras gaan uitmaken wie naar de halve finale gaan. Kortom, het zullen hoe dan ook grote namen zijn die gaan uitmaken wie er dit jaar met de grote ICGT Cup vandoor mag gaan.

Ook was er de bekendmaking van het muziekprogramma. Met artiesten als De Gebroeders Ko, René Karst en John West lijkt dat wel goed te zitten dit jaar op het ICGT. Op de zaterdagavond zal er met  een heuse ABBA Tribute Band flink meegezongen kunnen worden.

Het ICGT start op vrijdag 26 mei met het bedrijventoernooi en clubavond, waarna op zaterdag 27 mei de aftrap is voor het ICGT plus de start van het ABT. Op zondag is er het vervolg van het ABT en het Wim Groen 7 tegen 7 toernooi en natuurlijk op maandag de finales van het ICGT.

Het gehele weekend is er voor zowel het voetbal als het feest vrij entree. Voor meer informatie, volg ons op www.icgt.nl , facebook en Instagram. U bent van harte welkom.