Verhit gelijkspel tussen AZ en Palmeiras

  • Berichtcategorie:Editie 2023

 

AZ en Palmeiras hebben hun laatste wedstrijd in Poule A gespeeld, Beide ploegen voerden hun groep aan, maar de Brazilianen hadden twee punten meer. Het kon dus alle kanten op.

In de openingsfase probeerden beide ploegen initiatief te nemen. Het eerste gevaar kwam in de zesde minuut van AZ. Uitgeester Loek Postma schot de bal uit een vrije trap richting de kruising. Hij vond de Palmeiras-goalie.

In de 18e minuut kwamen de Brazilianen op 0-1 via Juninho. Even daarna leek het 0-2 te worden, maar de inzet kon door de AZ-doelman tot corner worden verwerkt. Daarmee was de ruststand 0-1.

Een kwartier na rust kreeg AZ een penalty om op 1-1 te komen, De kans werd gemist, waardoor de 0-1 op het bord bleef. Niet veel later werd het alsnog 1-1 via wederom een penalty. Fedde de Jong moest het vonnis voltrekken. Echter zijn eerste inzet kon nog worden gekeerd maar in de rebound schoot hij alsnog raak. Vlak voor tijd kreeg Palmeiras nog rood na een onbezonnen tackle.

Na extra tijd bleef het 1-1. Zo zijn Pameiras en AZ verder in Poule A. Zij strijden maandag om de prijzen in de halve finale.