Uitgeester Fedde de Jong schiet AZ langs Valencia

  • Berichtcategorie:Editie 2023

 

Om 12:10 uur was het tijd voor de eerste wedstrijd in Poule B. Youth-League-winnaar AZ Onder -19 nam het op tegen Valencia, dat het ICGT van 2019 won.

In de openingsminuten mocht AZ het spel maken. De eerste kansen kwamen pas na tien minuten. Alleen voor keeper Sanz slaagden de Alkmaarders er niet in om te scoren. Een minuut later moest hij opnieuw in actie komen om een schot van AZ te keren. In de 14e minuut leek de score geopend te worden via AZ-aanvaller Daal. Hij schoof de bal in de linkerhoek, maar de VAR keurde de goal om onduidelijke redenen af.

Het afgekeurde doelpunt veranderde niets aan de aanvalslust van de Alkmaarders. Steeds vonden ze via de zijkant een weg naar voren. Zo nu en dan wist ook Valencia de weg naar het AZ-doel te vinden, maar voor de rust vielen er geen doelpunten.

De eerste grote kans na rust was voor Daminus Raverson van AZ.  Hij vond de knieën van de uitstekend spelend Spaanse doelman. In de tiende minuut na rust schoof Valencia de bal net voorlangs na een goede counter.

Vijf minuten daarna antwoorde AZ met een vlugge tegenstoot, waar een penalty uit voortkwam. Voormalig FC Uitgeest-speler Fedde de Jong bleef rustig en schoof de 1-0 binnen. AZ bleef zoeken naar doelpunten, maar die vielen niet. Zo begint AZ dit toernooi dus met drie punten.