Topclubs Valencia en AZ naar ICGT

  • Berichtcategorie:Editie 2023

 

 

 

Valencia is één van de mooiste steden van Spanje en zeker een bezoekje waard. Het heeft een prachtig oude binnenstad en mooie stranden. De stad ademt niet alleen cultuur uit maar ook voetbal. De bekendste voetbalclubs uit de stad zijn Levante en Valencia CF. De laatste club komt met het jeugdelftal weer terug naar het ICGT. In 2019 versloeg de club in een spannende finale het Griekse Panathinaikos.

Ook Alkmaar heeft een prachtige oude binnenstad en is natuurlijk eveneens een bezoek waard. De stad is de thuishaven van de voetbalclub AZ. De club kende turbulente tijden maar is tegenwoordig een nuchtere, stabiele en goed georganiseerde betaald voetbalorganisatie die alom geroemd wordt om de kwaliteit van de jeugdopleiding. Het jeugdteam van de club deed maar liefst zeven keer eerder mee aan het ICGT. Met succes want twee keer werden ze derde en driemaal waren ze verliezend finalist. Dit jaar is het jeugdteam van AZ doorgedrongen tot de kwartfinale van de UEFA Youth League na winst op de leeftijdsgenoten van Barcelona.

Voetbalclub Valencia is opgericht in 1919, speelt tegenwoordig zijn wedstrijden in stadion Mestella en heeft als bijnaam “Los Murciélagos” ofwel de “De Vleermuizen”, getekend in het logo van de club. Tal van goede voetballers zijn er of opgeleid of hebben er gevoetbald. Bijvoorbeeld de Nederlandse grootheid en plaatselijke legende Faas Wilkes. De tweebenige dribbelkoning, voorbeeld van Johan Cruijff, speelde er van 1953 tot 1956. Ben je in de stad en noem je in een willekeurig café zijn naam, dan is de kans groot dat je een gratis drankje krijgt.

Pijler van het jeugdvoetbal zijn de Valencia jeugdvoetbalkampen die de club in verschillende landen organiseert onder andere in Uitgeest. Wordt je uitgekozen, dan mag je een week op trainingskamp in Valencia.

AZ kun je rustig een goede “vriend” van het ICGT noemen. Niet in de laatste plaats omdat verschillende “Uitgeesters” bij de club hebben gevoetbald zoals Theo Vonk (speler en trainer) Gerard Vredenburg en Ferdi Druijf. Bij het huidige AZ staan “Uitgeesters” Loek Postma (jeugdspeler) en Fedde de Jong (selectie) onder contract. Bovendien heeft de club in deze regio veel fans.

“Daarom zijn we ook zo blij met de komst van de “buurman” want ze staan en garant voor kwalitatief goed voetbal en ze brengen veel publiek mee”, licht toernooidirecteur Mats Idema toe. “We verwachten veel van ze maar ze zullen het gezien de kwaliteit van de andere deelnemers niet gemakkelijk krijgen”.

Het ICGT wordt gehouden in het Pinksterweekend van 26 mei tot en met 29 mei op het complex van de voetbalclub FC Uitgeest. Op zaterdag en maandag zijn de wedstrijden van het internationale voetbaltoernooi. Op alle dagen zijn er optredens van bekende artiesten in de grote feesttent. Gedurende het gehele weekend is de toegang gratis. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie ga naar www.icgt.nl