Schalke 04 nieuw en Panathinaikos terug op ICGT.

  • Berichtcategorie:Editie 2023

 

Schalke 04 en Panathinaikos zijn de volgende deelnemers op het 36e ICGT. Daarmee voegen deze clubs zich bij de eerder door ons bekend  gemaakte teams: Manchester United, Palmeiras, Fluminense, Valencia en AZ . De laatste is inmiddels halve finalist in de UEFA Youth League.

Schalke 04 behaalde grote successen in de jaren dertig en veertig van de 20e eeuw toen het maar liefst zesmaal kampioen van Duitsland werd. Het laatste kampioenschap dateert alweer uit 1958. In 1997 behaalde de club uit Gelsenkirchen een groot internationaal succes door in de finale van de UEFA Cup Inter Milaan te verslaan.

De club heeft bekende spelers voortgebracht zoals de huidige doelman en “Weltmeister” van Bayern Munchen, Manuel Neuer. Hij doorliep er de jeugdopleiding en was eerste doelman van 2005 tot 2011. Ook Bayern topspelers Léon Goretzka en Leroy Sané komen uit de jeugdopleiding van de club. Bekende Nederlanders die bij de club hebben gespeeld  zijn Klaas Jan Huntelaar en Youri Mulder. Bij het huidige, in de Bundesliga uitkomende Schalke 04, speelt oud AZ’er Thomas Ouwejan. De club heeft het dit seizoen moeilijk en vecht tegen degradatie.

Panathinaikos weer van de partij

Oudgediende Panathinaikos keert terug op het ICGT. De club uit de hoofdstad Athene won in eigen land 19 nationale bekers en 20 landstitels. In 1971 haalde het de Europa Cup I finale maar daarin was Ajax met 3-0 te sterk. Op het ICGT werden de Grieken in 2015 en 2016 derde en in 2019 zelfs tweede achter winnaar Valencia.

Toernooidirecteur Mats Idema is blij met de toevoeging van Schalke en Panathinaikos. “Schalke is een gevestigde naam in het Duitse voetbal en ze hebben een goede jeugdopleiding. We zijn natuurlijk ook verheugd met de terugkeer van Panathinaikos naar het ICGT. Het Griekse voetbal brengt altijd weer talenten voort. Misschien loopt er straks op de velden in Uitgeest zomaar weer een nieuwe Pavlidis of Douvikas rond. Je weet maar nooit.”

 

 

Het ICGT wordt gehouden in het Pinksterweekend van 26 mei tot en met 29 mei op het complex van de voetbalclub FC Uitgeest. Op zaterdag en maandag zijn de wedstrijden van het internationale voetbaltoernooi. Op alle dagen zijn er optredens van bekende artiesten in de grote feesttent. Gedurende het gehele weekend is de toegang gratis. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie ga naar www.icgt.nl