Na Manchester United nu ook Palmeiras en Fluminense op ICGT

  • Berichtcategorie:Editie 2023

 

 

 

ICGT-titelverdediger SE Palmeiras en nieuwkomer Fluminense FC zijn toegevoegd aan de deelnemerslijst van het ICGT  2023. De clubs uit São Paulo en Rio de Janeiro voegen zich bij het grote  Manchester United dat met Pinksteren eveneens naar Uitgeest komt.

Palmeiras is de huidige kampioen van de Braziliaanse Serie A. In hetzelfde seizoen werd ICGT-nieuwkomer Fluminense derde.

Palmeiras is een bekende en sympathieke deelnemer aan het ICGT. In 2019 werd de club derde op het toernooi achter winnaar Valencia en finalist Panathinaikos.  In 2022 deden ze het nog beter door in een spannende finale met 2-1 te winnen van het Spaanse Espanyol. Dat de club een talentenfabriek is bleek onlangs maar weer eens toen het grote 16-jarige talent Endrick voor maar liefst 60 miljoen euro verkocht aan Real Madrid.

Nieuwkomer op het ICGT is Fluminense. Minder bekend misschien maar toch zette enkele wereldtoppers hier hun eerste stappen in het profvoetbal. Wat te denken van centrumverdediger Thiago Silva, bekend van AC Milan, PSG en Chelsea, of linksback Marcello, vijftien jaar lang een belangrijke speler bij Real Madrid met welke club hij onder andere vijf keer de Champions League won. Ook oud-PSV’er Romario en superster Ronaldinho waren ooit kind van de club die zijn wedstrijden speelt in het bekende Maracana-stadion, ooit het grootste stadion ter wereld. De club heeft een goede jeugdopleiding. Het team onder 20 werd onlangs nog tweede in de Braziliaanse jeugdcompetitie.

De toernooicommissie van het ICGT is in zijn nopjes met deelname van de twee topclubs uit Brazilië want, aldus toernooidirecteur Mats Idema: “het is met Zuid-Amerikaanse clubs altijd voetbal vol met passie en strijd. Dat zien we graag op de velden van Uitgeest. Bovendien hebben we nu met Palmeiras en Manchester United al twee oud-winnaars op deze editie. De voetballiefhebbers kunnen dit jaar hun hart ophalen. Tegen wie deze clubs het nog meer moeten opnemen? Dat maken we later bekend.’

Het ICGT wordt gehouden in het Pinksterweekend van 26 mei tot en met 29 mei op het complex van de voetbalclub FC Uitgeest. Op zaterdag en maandag zijn de wedstrijden van het internationale voetbaltoernooi. Op alle dagen zijn er optredens van bekende artiesten in de grote feesttent. Gedurende het gehele weekend is de toegang gratis. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie ga naar www.icgt.nl