Je bekijkt nu Manchester United wederom deelnemer op het ICGT 2023
Manchester United

Manchester United wederom deelnemer op het ICGT 2023

  • Berichtcategorie:Editie 2023

In Uitgeest is men inmiddels druk bezig met de organisatie van de 36e editie van het ICGT dat zal worden gehouden van vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei 2023 op het sportcomplex van de voetbalvereniging FC Uitgeest.

Een groot meerdaags evenement van voetbal en feest dat bij veel inwoners in de regio rood omcirkeld staat in de agenda. Zo zijn er zowel op vrijdag, zaterdag en zondag optredens van bekende artiesten in de grote feesttent, is er op zaterdag een kindermiddag, kun je meedoen aan het bedrijven voetbaltoernooi, voetballen met je team op het ABT, 7 tegen 7 voetbal  of het veteranenvoetbal.

Maar hèt grote evenement waar het met Pinksteren om draait is natuurlijk het internationale voetbal toernooi onder 19 jaar. Al decennia lang slaagt het ICGT er in om grote clubs te strikken voor deelname. Wat bijvoorbeeld  te denken van de finale in 2018 toen de jeugdteams van Manchester United en Real Madrid streden om de bokaal, uiteindelijk gewonnen door de club uit Manchester die tegenwoordig onder Erik Ten Hag weer succesvol is.

En… in 2023 komen ze weer, “The Mancunians”. Het is hen in 2018 goed bevallen want ze wilden dit jaar graag weer komen. Zoiets voor elkaar krijgen is niet makkelijk maar het is de toernooicommissie bestaande uit : Mats Idema, Rolf Jager en Joost Burger wederom gelukt. Dat ze bij deelname niet over één nacht ijs gaan bleek wel uit een kort bezoek die een kleine delegatie onlangs bracht aan  Uitgeest om nog weer een kijkje te nemen op het complex van FC Uitgeest en het hotel in Akersloot. “Nou alles was oké hoor”, meldt een trotse toernooidirecteur Mats Idema. “Natuurlijk kunnen ze ook in 2023 rekenen op sterke tegenstand. Wie dat zijn? Dat maken we binnenkort bekend”.

Voor meer informatie ga naar www.icgt.nl of naar onze facebookpagina.

Manchester United: de club

 

Manchester United is een icoon in de voetbalwereld en heeft fans over de hele wereld. Uiteraard ook in Nederland want met name sinds de komst van Erik Ten Hag draait het team weer volop mee in de top van de Premier League. Een club met hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Zo werden maar liefst twintig landstitels behaald, werd twaalf keer de FA-cup gewonnen en drie keer de Europa Cup 1 of Champions League. Dieptepunten waren er ook. Op 6 februari 1958 sloeg het noodlot toe.  Op de weg terug uit Belgrado crashte het vliegtuig met daarin spelers, begeleiders, journalisten en andere passagiers, bij een tussenstop in München. Drieëntwintig mensen vonden de dood, waaronder acht spelers. De ramp wordt nog jaarlijks herdacht.

Manchester United heeft een strak geleide en goed geoutilleerde jeugdopleiding met veel aandacht voor de geestelijke en fysieke ontwikkeling van jonge voetballers die al op jonge leeftijd te maken krijgen met alle facetten van een bestaan als professioneel voetballer. Het team onder 19 is één van de sterkste in Engeland en de verwachting is dat United op volle sterkte naar Uitgeest zal komen. Nodig ook, want er wacht flinke tegenstand.