Wedstrijdverslag ICGT 2022: Venezia FC – FC Uitgeest

  • Berichtcategorie:Editie 2022

FC Uitgeest heeft voor een stunt gezorgd door gelijk te spelen tegen Venezia FC. De gastheren keken al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Maar omdat de 15-jarige Max Walbeek meerdere keren lastige inzetten tegenhield, bleef FC Uitgeest lang in de wedstrijd. In de slotfase maakte het de gelijkmaker, waarmee het eerste punt binnen is!

De eerste helft was duidelijk prooi voor Venezia FC. De Italianen pakten direct het alternatief en draaiden de duimschroeven flink bij FC Uitgeest aan. Daar hadden de gastheren van het toernooi geen antwoord op. Het gevolg? Al redelijk snel in de eerste helft viel de openingstreffer. Nicola Camolese prikte na een fantastische bal van  met een listig balletje de bal zachtjes achter de uitblinkende doelman van FC Uitgeest, Sam Heijne. Dat was ook de ruststand.

Na de rust was de wedstrijd meer in evenwicht. Uitgeest kreeg meer vat op de Italianen en dat resulteerde al snel in een grote kans van Jelle Molenaar. Hij stuitte echter op Roman Lazar. Aan de andere kant was het de 15-jarige Max Walbeek die de show stal. De jonge keeper van FC Uitgeest keerde meerdere lastige inzetten. Waaronder een harde vrije trap en een krachtige inzet van dichtbij.

Hierdoor bleef FC Uitgeest tegen alle verwachting in in de wedstrijd. Daarna was het feest compleet toen FC Uitgeest de gelijkmaker maakte. Doelpuntenmaker: Thijn Ursem. Daarmee maakt FC Uitgeest nog altijd kans om naar de winnaarsronde tegaan.