Wedstrijdverslag ICGT 2022: SE Palmeiras – RCD Espanyol

  • Berichtcategorie:Editie 2022

Het 35e ICGT heeft een Braziliaanse winnaar gekregen! SE Palmeiras en RCD Espanyol bleven lang in evenwicht, maar het waren de Brazilianen die na de rust toesloegen. In een regenachtige finale won de club uit São Paulo knap met 2-0.

Daarmee krijgt de jubileumeditie van het Internationale Cor Groenewegen Toernooi absoluut een terechte winnaar. Palmeiras overtuigde op zaterdag al met overwinningen tegen FC Uitgeest en Panathinaikos FC (2-0 en 2-1) en bleef in de laatste groepswedstrijd ongeslagen tegen Venezia FC (1-1). Daarna won het op maandagochtend overtuigend de halve finale van NAC Breda met maar liefst 3-0.

Ook in de finale werd meteen duidelijk dat de Brazilianen het voor het zeggen hadden. De gehele eerste helft dicteerde Palmeiras het spel, maar dit resulteerde niet in doelpunten. Na de rust werd het verschil wel degelijk gemaakt. De score werd geopend door Kauan Santos Silva en iets later verdubbelde João Victor Broad Moreira Guimarães knap de score.

Dat was niets meer dan terecht. Want ook in de tweede helft domineerden de Brazilianen. Al werd het vlak voor tijd nog wel 2-1 door een doelpunt van Adrian Miranda Nieto. Het werd helemaal kielekiele toen Miguel Carvalho Vianna twee tellen voor het einde tegen de lat schoot. Die inzet mocht niet meer baten en zo heeft Palmeiras eindelijk zijn toernooiwinst in Uitgeest. In 2018 ging de club al naar huis met de Koogbokaal (winnaar van de verliezersronde) en in 2019 strandde de club in de halve finale tegen Valencia. Nu is de gouden cup dan toch écht binnen.

Met een nieuwe winnaar kan de organisatie van het ICGT terugkijken op een geslaagde jubilieumeditie. “Namens de gehele organisatie wil ik alle vrijwilligers en bezoekers bedanken voor een onvergetelijke editie”, zegt Gerrit Idema, toernooivoorzitter van het ICGT. “In de voorbereiding merkten we allemaal dat we na twee ICGT-loze jaren een beetje roestig waren, maar tijdens het toernooi liep alles op rolletjes. Het was weer als vanouds gezellig en er werd goed gevoetbald. Daar zijn we als toernooiorganisatie trots op. We kijken nu al uit naar de editie van 2023!”