Wedstrijdverslag ICGT 2022: SE Palmeiras – Panathinaikos FC

  • Berichtcategorie:Editie 2022

Palmeiras en Panathinaikos begonnen om 13:20 aan hun tweede duel in poule A op het ICGT van 2022. Palmeiras hoopte zijn goede vorm door te trekken nadat het eerder op de dag won van FC Uitgeest. Panathinaikos hoopte daarentegen op zijn eerste overwinning tijdens deze 35e jubileumeditie van dit prachtige toernooi. Hoe het eindigde? Lees snel verder!

Door Lucas Meyland

De wedstrijd begon later door technische problemen bij het communicatiesysteem van een van de assistent-scheidsrechters. Daarna kon de bal alsnog aan het rollen worden gebracht. Palmeiras zocht meteen de weg naar voren, terwijl de zon zich ook voor een eerste keer liet zien. Daar waren de vele toeschouwers na twee jaar ICGT-afwezigheid wel weer aan toe!

Beide ploegen namen initiatief om vroeg de ban te breken. Palmeiras slaagde daarin via een benutte penalty van Wendell! Hij kreeg de bal in de rechterhoek achter de doelman van Panathinaikos. Even later mocht de keeper opnieuw vissen na een schitterende knal van linksback Leo.

Kort daarna kwamen de Grieken op 2-1 via vleugelspeler Christos Kyparakos. Daar bleef het bij voor de thee. Na rust toonden de teams dezelfde wil om te winnen, waardoor het tempo hoog bleef! Tot rake kansen kwam het nog niet maar het werd er zeker niet minder vermakelijk om. Dit topduel eindigde zoals de eerste helft in 2-1. De enige spanning in de slotfase, toen de temperatuur tussen de spelers wat opliep. Het beïnvloede de uitslag echter niet.