Wedstrijdverslag ICGT 2022: SE Palmeiras – NAC Breda

  • Berichtcategorie:Editie 2022

Met SE Palmeiras tegen NAC Breda stond de eerste halve finalewedstrijd van de jubileumeditie van het ICGT op het programma. Meteen was merkbaar dat deze wedstrijd een hoger tempo had dan voorgaande wedstrijden in dit toernooi. NAC leek vanaf het begin de meeste grip te hebben op dit duel, toch waren de Brazilianen enkele malen watervlug in de omschakeling.

Door Lucas Meyland

Door het hoge tempo ging het spel op en neer, een lust voor het oog van de vele toeschouwers. De ploeg uit São Paulo probeerde met flitsende combinaties een versnelling hoger te schakelen. Tot veel kansen kwam het in de openingsfase nog niet. Het eerste grote gevaar kwam van de eerder trefzekere spits Wendell. Hij schoof ditmaal de bal voor het doel langs, na een veelbelovende uitbraak!

Omdat beide ploegen elkaar weinig ontliepen, was de ruststand 0-0. De goals moesten dus gaan vallen in het tweede bedrijf! Na rust kwam Palmeiras snel op voorsprong via Wendell, die weer zijn waarde toonden voor dit creatieve elftal.

De eerste keer naar voren werd na rust direct beloond, De ploeggenoot besloot het doelpunt via een overstapje aan deze goalgetter te gunnen. Het zou niet onverdiend zijn als we deze sterke, behendige aanvalsleider in de toekomst een stap op Europese bodem zien zetten.

Ook de 2-0 kwam op het bord. Via de linkerflank kon nummer 7, Carlos Santos Carvalho, de bal binnenschuiven in de linkerhoek. Daarna zaten de Brazilianen in een zetel en kwam NAC niet meer in het stuk voor. Vlak voor het eindsignaal viel de definitieve beslissing vanaf elf meter via Daniel Da Silva.

Palmeiras plaatst zich zo uiterst overtuigend voor de finale. Daarin zullen de Brazilianen moeten afrekenen met de Catalanen van Espanyol!