Wedstrijdverslag ICGT 2022: Royal Antwerp FC – FC Nordsjælland

  • Berichtcategorie:Editie 2022

FC Nordsjælland pakt een prijs op zijn eerste ICGT-deelname! De Denen wonnen de strijd om de Wil Klein Trofee (de voormalige Koogbokaal) van Royal Antwerp FC. Daarmee eindigt Nordsjælland als vijfde op het 35e ICGT.

Door Lucas Meyland

De eerste grote kans in dit duel was voor de Denen. Na een goed verzorgde opbouw van achteruit. Na een steekpaas vanaf het middenveld kon spits Conrad Harder alleen voor de keeper worden gezet. Vervolgens probeerde hij succesvol af te ronden met buitenkant voet. Daarbij stuitte hij helaas voor hem op de Belgische sluitpost.

Na die kans gebeurde er niet veel op voetbalgebied. Wel konden we de eerste regen van dit ICGT noteren. Gelukkig was deze stortbui snel weer uit de lucht. Voor de rust was het dan toch Nordsjealland dat de score opende, en wel uit een prachtige steekpass van nummer 10 Maksim Stjopin, waarmee hij teamgenoot Mikkel Lejbowicz de bal kon laten binnenschuiven. 0-1 voor de bezoekers dus!

Intussen vormde Antwerp een erehaag tijdens een wisselmoment. Het is niet duidelijk wat de reden achter dit bijzondere gebaar was, maar de speler verliet zichtbaar geëmotioneerd het veld. Dit zijn toch de momenten waar je als voetballiefhebber kippenvel van krijgt.

Vroeg in de tweede helft zorgde een Deense handsbal via de VAR voor een Belgische strafschop. De uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker werd gemist, dankzij een fabelachtige reflex van de keeper in Farumse dienst! Vlak voor het eindsignaal moest Antwerp het nog even met 10 man doen na een onbesuisde tackle en een directe rode kaart voor Dragan Lausberg.

De score van deze kraker bleef bij een enkel doelpunt en zo pakt ICGT-nieuwkomer Nordsjælland de Wil Klein Trofee: een prijs die vernoemd is naar de mede-oprichter van dit voetbalspektakel!