Wedstrijdverslag ICGT 2022: RCD Espanyol – Venezia FC

  • Berichtcategorie:Editie 2022

RCD Espanyol is finalist op het ICGT! In de halve finale op het B-veld rekenden de club uit Barcelona effectief af met Venezia FC. Toch leek het daar aanvankelijk niet op…

Espanyol begon niettemin sterk aan de wedstrijd. De club was fel, zat er kort op en kwam al snel tot kansen. Bijvoorbeeld van Marçal Casadevall Sanchez, maar zijn inzet werd gekeerd door Roman Lazar. Daarna plaatste Armand Valles Fernandez uit een voorzet de bal knap richting de kruising, alleen belandde hij voor Espanyol aan de verkeerde kant van de paal.

Vervolgens ging de storm wat liggen. Venezia kreeg meer grip op Espanyol en kwam zelfs tot kansen. Daniel Fossati schoot van dichtbij snoeihard in de korte hoek, maar Iker Venteo Plaza redde knap. Later, vlak voor rust, was het wel raak. Ian Forns Montes opende de score namens Venezia.

Espanyol wist daarmee wat er moet gebeuren in de tweede helft: het overwicht en de kansen omzetten in doelpunten. Dat lukte snel. Verdediger Carlos Alemán Castillo maakte de gelijkmaker met een droog schoot. Daarna kwam Espanyol zelfs op voorsprong. Na een knappe actie gaf Marçel Casadevall Sanchez een scherpe voorzet. Die belandde via de onfortuinlijke Melvyn Jacques Jean Remy van Venezia in het doel.

Daarna moest. Venezia komen, maar tot echte kansen kwam het van Italiaanse kant niet meer echt. Eén keer kon James Alves Rodrigues nog inschieten, maar zijn inzet werd in de korte hoek gekeerd door Venteo Plaza. In blessuretijd zorgde Isaac Korankye Obeng voor het slotakkoord: 3-1. Voor Venezia resteert de strijd om de derde plaats tegen NAC Breda. Espanyol kan zich opmaken voor de finale tegen SE Palmeiras.