Wedstrijdverslag ICGT 2022: NAC Breda – Venezia FC

  • Berichtcategorie:Editie 2022

Vlak voor de aftrap van de wedstrijd om de derde en vierde plaats barste de strijd al los. De hemelsluizen gingen helemaal open en dus zijn glijpartijen in de finale hierna niet ondenkbaar. Het weer had gelukkig geen bepalende rol in dit Nederlands- Italiaanse onderonsje om de derde plaats tussen NAC Breda en Venezia FC.

Door Lucas Meyland

NAC bracht het spel op de wagen met twee levensgrote kansen om direct afstand te nemen van de Italianen. Maar doelman Roman Lazar redde eerst met zijn voeten en plukte even later een bal uit de kruising met zijn vingertoppen.

Helaas kreeg zijn goede optreden geen passend vervolg, toen Bredanaar Jaydino Jacubus de bal voor het doel slingerde. De bal kreeg een curve dankzij de harde wind en waaide zomaar binnen. Van een ‘bewussie’ leek dus geen sprake.

Voor de thee vergrote de Brabanders hun voorsprong dankzij Chakir Chouradi. Hij schoof de bal over de grond in de rechterhoek. Doelman Lazar kwam er nog aan met zijn vingertoppen, maar het mocht niet baten! Door de rake pingel werd de ruststand bepaald op 2-0.

Na rust veranderde de stand niet, waardoor NAC de nummer 3 van het 35e ICGT is geworden! In de slotfase viel er nog wel een rode kaart voor de nummer 10 van de Serie A-degradant. Deze speler was zijn frustraties niet meer de baas en vloog er bij zijn tegenstander met gestrekt been in. Dat gold ook voor een andere teamgenoot, die te laat kwam en zijn overtreding toch doorzette. Zo eindigde de club uit de oude prachtstad dus met negen. Daarna was het meteen afgelopen.