Je bekijkt nu Wedstrijdverslag ICGT 2022: FC Uitgeest – SE Palmeiras

Wedstrijdverslag ICGT 2022: FC Uitgeest – SE Palmeiras

  • Berichtcategorie:Editie 2022

Het festivalterrein werd vanaf woensdag opgebouwd en gisteren stond het bedrijventoernooi gepland. Maar om 11:00 vanochtend was het eindelijk zo ver. FC Uitgeest onder 21 en het Braziliaanse Palmeiras onder 19 brachten de bal aan rollen op het A-veld van gastheren FC Uitgeest.

Nadat het toernooi werd afgetrapt door Burgemeester Sebastiaan Nieuwland, was het FC Uitgeest dat aftrapte voor een volgepakte tribune. De gasten uit Brazilië namen meteen het initiatief en zochten de aanval. De Zuid-Amerikanen kwamen enkele malen gevaarlijk dichtbij het doel van Sam Heijne, maar het openingsdoelpunt bleef de eerste 10 minuten uit.

Dat veranderde toen Palmeiras na 15 minuten een vrije trap kreeg op de helft van Uitgeest. Daaruit werd middenvelder João Jota gevonden en de nummer 15 vond op zijn beurt het net! In 20e minuut was het opnieuw raak voor de Brazilianen, nu dankzij een droge knal van Kauan Santos Silva. Hij bracht de score en ruststand op 0-2!

Na rust was er dus werk aan de winkel voor de plaatselijke FC, maar het spelbeeld veranderde niet. De eerste wapenfeiten kwamen opnieuw van Palmeiras, dat uiterst gevaarlijk was via de flanken. De uitploeg claimde hands in het strafschop gebied van FC Uitgeest, waarna VAR Jesse Rozendal er voor een eerste maal aan te pas moest komen, maar scheidsrechter Nick Smit vond het te weinig om de bal op de stip te leggen!

Verdere doelpunten bleven uit, waardoor Uitgeest tegen Venezia nog aan de bak zal moeten.