Wedstrijdverslag ICGT 2022: FC Nordsjælland – Royal Antwerp FC

  • Berichtcategorie:Editie 2022

Royal Antwerp FC heeft in de laatste speelronde van de groepsfase een plek in de halve finale uit handen gegeven. De Belgen stonden op een comfortabele voorsprong van 2-0 tegen FC Nordsjælland, dat al uitgeschakeld was. De Denen gingen vrijuit voetballen en wisten de achterstand knap om te buiten in een 2-3 overwinning.

Antwerp knalde uit de startblokken. Al snel was het Gwendal Degallaix die de score opende. Toen Malik Aziz-Abdel veel later in de wedstrijd de score verdubbelde, leek de wedstrijd beslist. Niets was echter minder waar. Mikkel Lejbowicz maakte snel de aansluitingstreffer. Binnen een paar minuten werd het zelfs gelijk, via Marco Bruhn. Vervolgens was in de absolute slotfase het feest voor de Denen compleet. Lejbowicz was de matchwinner.

Dat was slecht nieuws voor Antwerp. Bij winst zouden de Belgen naar de halve finale gaan, maar nu resteert de strijd om de Wil Klein Trofee. De nederlaag van Antwerp was weer goed nieuws voor NAC Breda. De Nederlandse ploeg verloor in een verhit duel van Espanyol, maar dat had geen gevolgen. Door de nederlaag van Antwerp gaat NAC alsnog naar de halve finale op maandag.