Wedstrijdverslag ICGT 2022: FC Nordsjælland – FC Uitgeest

  • Berichtcategorie:Editie 2022

FC Nordsjælland en FC Uitgeest hebben maandagochtend de finaledag van het 35e ICGT afgetrapt. Dit treffen moest bepalen welke club verder mocht naar de halve finale van de Wil Klein Trofee! Vooraf kon dit duel best weleens leuk gaan worden. Zaterdag verraste Uitgeest namelijk Venezia door een zwaarbevochten punt te pakken (1-1). Nordsjælland knokte zich op hun beurt terug van een 0-2 achterstand tegen Royal Antwerp en won met 3-2! Hoe het onderling treffen eindigde? Lees snel verder.

Door Lucas Meyland

Vanaf de aftrap was het verrassend genoeg FC Uitgeest dat het heft in handen nam, met een gevaarlijke counter. Helaas voor de uitploeg leidde het niet tot een vroege voorsprong. Even later waren het wél de Denen die op voorsprong kwamen via Yannick Mel Angero, spelend met rugnummer 9. Hij kon de eerste Deense corner meteen benutten.

Toch bleef Uitgeest proberen en de geel-groene formatie kon de tegenstander uit Farum goed partij bieden. Dankzij felle tackles op de bal en razendsnelle omschakelingen kwam Uitgeest er vaker gevaarlijk uit, maar toch bleef het 1-0 bij rust. FC Uitgeest begon met dezelfde intenties aan de tweede helft, waardoor beide ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd waren.

Na de rust kwam toch de 2-0 op het bord dankzij Walle Sindre. De VAR twijfelde lang aan buitenspel, maar het doelpunt mocht blijven staan van scheidsrechter Smit. Zonde voor de wedstrijd, want deze partij was uiterst vermakelijk om naar te kijken.
Verder dan 2-0 kwam het niet meer, waardoor FC Uitgeest strijdbaar het toernooi verlaat. Nordsjælland heeft nog kans om eremetaal mee naar Denemarken te nemen. Daarvoor moet het vanmiddag langs Antwerp zien te komen in de finale voor de Wil Klein Trofee!