Je bekijkt nu Palmeiras alsnog aanwezig tijdens 35e ICGT!
Foto Fabio Menotti

Palmeiras alsnog aanwezig tijdens 35e ICGT!

  • Berichtcategorie:Editie 2022

Door Lucas Meyland

UITGEEST – Bem-vindo, Palmeiras! De club uit São Paulo is er tijdens de jubileumeditie alsnog bij! De Brazilianen zouden al deelnemen aan het oorspronkelijke 35e ICGT in 2020, nu zijn ze er alsnog bij.

En daar is de organisatie van het ICGT erg blij mee. Want menig wereldtopper kwam uit voor Palmeiras. Wat te denken van Roberto Carlos, misschien wel de beste linksback ooit? Of Cafú, die andere legendarische verdediger? Beide wonnen de Champions League. Roberto Carlos zelfs drie keer.

Cupfighters

Palmeiras boekte zelf ook de nodige successen. De club werd tien keer landskampioen en zegevierde driemaal in de Copa Libertadores! De meest recente overwinning daarvan was in 2021. In de Zuid-Amerikaanse Champions League finale werd Flamengo met 2-1 geklopt. Door deze overwinning mocht Palmeiras meedoen aan het WK voor clubs in Abu Dhabi. De finale tegen Chelsea eindigde knap in 1-1, waarna Palmeiras na verlenging alsnog verloor.

Toekomstige wereldtopper op het ICGT?

Het mag duidelijk zijn: Palmeiras barst van het talent. Vroeger én nu. Het zou zomaar kunnen dat één van de grootste Braziliaanse talenten straks op de velden van FC Uitgeest te bewonderen is: Endrick Felipe Moreira. De pas 15-jarige aanvaller wordt nu al begeerd door Engelse en Spaanse topclubs! Dit seizoen speelt Endrick zijn wedstrijden in Palmeiras U20. Dat hij tijdens op 4 en 6 juni met Onder 19 aan de aftrap verschijnt, is geen onrealistische gedachte.

Toernooidirecteur Mats Idema is blij met de terugkeer van Palmeiras. “Onze jubileumeditie wordt met de week mooier. We zijn trots en blij dat Palmeiras opnieuw naar ons mooie toernooi komt”, zegt hij. “Palmeiras gooide meerdere keren hoge ogen op ons mooie toernooi, maar won nog nooit. De hele organisatie is benieuwd of ze het dit keer wel gaat lukken!”