Je bekijkt nu Ook Italiaanse deelnemer tijdens jubileumeditie ICGT

Ook Italiaanse deelnemer tijdens jubileumeditie ICGT

  • Berichtcategorie:Editie 2022

UITGEEST – Met Venezia FC heeft het ICGT voor dit jaar een tweede debutant! Eerder bevestigde de toernooiorganisatie het Deense FC Nordsjælland als nieuwkomer. Tot dusver zijn ook oudgedienden Palmeiras en Espanyol gestrikt voor de 35e editie.

Zoals de naam doet vermoeden, is deze nieuwste deelnemer afkomstig uit de beroemde havenstad. Venetië geldt dankzij zijn historie en ligging aan zee als ware toeristische trekpleister. Jaarlijks trekt deze parel vele bezoekers aan van over de hele wereld!

Klein, maar strijdlustig

Venezia werd oorspronkelijk in 1907 opgericht als Venezia Foot Ball Club. Grootste succes sindsdien? Het winnen van de Coppa Italia in seizoen 1940/1941 tegen AS Roma! De eerste clash met de Romeinen eindigde in 3-3. In het tweede duel werd er met 1-0 gewonnen. De bekerwinst werd een seizoen later opgevolgd met een derde plaats in de competitie. Dit is tot op heden de beste prestatie van Venezia in de Italiaanse Serie A! Sindsdien onderging de club meerdere naamswijzigingen én ging het drie keer failliet. Maar nu is Venezia FC helemaal terug van weggeweest. Het speelt voor het eerst in twintig jaar weer Serie A-voetbal.

De club van Ridgeciano Haps en Nani verkeert wel in degradatienood. Venezia staat met 22 punten uit 31 wedstrijden op plaats 18 op het hoogste Italiaanse niveau. Wel heeft het een wedstrijd te goed ten opzichte van Cagliari.

Internationale jeugdopleiding

Het kleine Venezia FC heeft een florerende jeugdopleiding en is zeer ambitieus sinds de Amerikaanse miljardair Duncan L. Niederauer voorzitter is geworden. Het zou dus zomaar kunnen dat we in Uitgeest de toekomstige selectiespelers van de hoofdmacht aan het werk zien! Mooi aan deze jeugdopleiding is dat het een combinatie van Italianen en internationale spelers is. Zo werden drie IJslandse spelers van de ploeg, Kristófer Jónsson, Hilmar Rafn Mikaelsson en Jakob Franz Páisson, onlangs nog opgeroepen voor hun nationale onder 19-team. In het team zitten ook spelers uit onder andere Finland en Bosnië-Herzegovina.

Trots op deelnemersveld

Toernooidirecteur Mats Idema van het ICGT is tevreden met het deelnemersveld van de jubileumeditie. “Met Venezia heeft deze editie er weer een deelnemer bij uit een voetballand van wereldklasse. Naast Italië, hebben we nu deelnemende clubs uit Denemarken, Spanje en Brazilië! Daar zijn we trots op!”

De Primavera van de Italianen staan dit seizoen op plek vijf in de competitie voor belofteteams. Het team heeft 39 punten verzameld en heeft er acht minder dan koploper Udinese. Is Venezia een outsider om het ICGT te winnen? We gaan het 4 en 6 juni meemaken! Ben jij erbij?