Je bekijkt nu Lotte Smit en Roos Vrouwe: de ‘meiden’ van de kindermiddag

Lotte Smit en Roos Vrouwe: de ‘meiden’ van de kindermiddag

  • Berichtcategorie:Editie 2022

Het ICGT zoekt altijd naar nieuwe dingen die iets toevoegen aan het evenement. Eén daarvan was een aantal jaren geleden de kindermiddag op zaterdagmiddag. Met een optreden van Nienke van den Berg en de aanwezigheid van Herry en Berry (AZ) was het terstond een succes. De kinderen vermaakten zich prima op de springkussens, zongen en dansten mee op de muziek van Nienke en lieten zich schminken. Ook de ouders en de vele oma’s en opa’s genoten, niet alleen van hun kinderen en kleinkinderen, maar ook, gezellig met een drankje in de hand, van elkaar. Dus kinderen opgelet! Op zaterdagmiddag 4 juni tussen 13.30 en 15.30 uur is het ICGT Plaza voor jullie ‘the place to be’. Dan is het weer ICGT-kindermiddag. Met een spetterender programma dan ooit! Maak je borst maar nat voor een schuimparty, schminken, enorme stormbaan én discospringkussen. Ook Herry en Berry van AZ zijn van de partij. Net als DJ Johnny Glitter. Foto’s maken? Kan in de Photobooth.

Binnen de organisatie van het ICGT zijn Lotte Smit (25) en Roos Vrouwe (25) verantwoordelijk voor de kindermiddag. Zij doen dat nu al een aantal jaar met heel veel plezier.

Lotte: “Al sinds mijn jeugd ben ik actief op het ICGT. Eerst met het rondbrengen van de ICGT-krant, daarna het smeren van broodjes onder leiding van de ‘Annie’s’ en als ballenmeisjes. Een paar edities geleden werden Roos en ik gevraagd om de kindermiddag op zaterdag te organiseren. Omdat ik werkzaam ben als leerkracht in het basisonderwijs dachten ze dat ik er wel geschikt voor zou zijn. Nou ja, dat ben ik natuurlijk ook maar ik vind het vooral leuk om met kinderen te werken. Op deze wijze kan ik een bijdrage leveren aan dit mooie evenement. Bovendien is mijn vriend Bart Zwarthoed actief in de organisatie van het ABT. Maar daarnaast kan ik ontzettend  genieten van het voetbal en het feest. Je spreekt allemaal oude bekenden en al je vrienden gaan natuurlijk ook heen.”

Roos: “Ik heb bij het ICGT een beetje dezelfde carrière gehad als Lotte. We kennen elkaar al van jongs af aan. Ik werk in het speciaal basisonderwijs en zei gelijk ja toen Lotte en ik gevraagd werden om de kindermiddag te gaan organiseren. Ik ben er best trots op dat de middag heel goed bezocht wordt en dat iedereen: opa’s, oma’s, ouders en kinderen er veel plezier aan beleven. De rest van het weekend stort ik me met heel veel vrienden in het feestgedruis want het blijft een leuk ‘feesie’.”

Lotte en Roos, mooie steunpilaren van het ICGT.

Tekst: Rene Vermeer

Kindermiddag ICGT 2022