Je bekijkt nu Espanyol 2e naam voor 35e ICGT!
Photo La Grada

Espanyol 2e naam voor 35e ICGT!

  • Berichtcategorie:Editie 2022

UITGEEST – Waanzinnig! Nadat we vorige week trots konden melden dat het Deense FC Nordsjælland naar het 35e ICGT komt, hebben we nu nóg meer mooi nieuws. Espanyol is óók van de partij in Uitgeest. Iets waar we heel blij mee zijn!

We vinden het mooi dat Espanyol ervoor kiest om terug te komen naar het ICGT. Eerder was de club uit Barcelona in 2013 van de partij. Met succes, want Los Pericos werden toen knap derde. Daarmee zijn de verwachtingen hoog, want Espanyol heeft een jeugdopleiding om U tegen te zeggen.

IJzersterke jeugdopleiding

Bekende namen die de Espanyol Cantera doorliepen zijn onder andere Eric Bailly van Manchester United, Joan Jordán van Sevilla en Óscar Melendo. Deze vleugelaanvaller is een vaste waarde in de hoofdmacht van Espanyol. Ook van de huidige Juvenil A van de Spanjaarden wordt veel verwacht. Het team draait mee in de top van de Spaanse jeugdcompetitie. Achter FC Barcelona staat de club tweede in zijn groep.

Goed op weg naar een sterk deelnemersveld

De organisatie is erg trots dat Espanyol na 2013 weer terugkeert op het ICGT. “Elk jaar doen we met onze geweldige vrijwilligers ons uiterste best een sterk deelnemersveld vast te leggen”, vertelt toernooidirecteur Mats Idema. “Het is geen verrassing dat het dit jaar lastiger dan ooit is. Daarom zijn we erg blij dat na FC Nordsjælland ook Espanyol naar ons mooie toernooi komt. Daarmee is nú al bekend dat er twee compleet verschillende voetbalteams te zien zijn. Ik weet het zeker: het wordt weer ouderwets genieten met Pinksteren!”

Het ICGT is ook dit jaar weer tijdens het Pinksterweekend op de velden van FC Uitgeest. Op zaterdag 4 juni is de eerste speelronde, op maandag 6 juni vinden de finalerondes plaats. Ook is er, als vanouds, weer een feesttent, en andere toernooien. Zoals het Arie Bonkenburg Toernooi, Bedrijventoernooi en Wim Groen Toernooi.