Je bekijkt nu Met potlood in de agenda: ‘ICGT Lite’ in het weekend van 17 september

Met potlood in de agenda: ‘ICGT Lite’ in het weekend van 17 september

  • Berichtcategorie:Editie 2021

UITGEEST – Goed nieuws voor de liefhebbers van het pinkstertoernooi in Uitgeest. De gemeente heeft de organisatie van het ICGT toestemming gegeven om in het weekend van 17 september een voetbaltoernooi te organiseren. Mét feesttent. We gaan nu concreet onderzoeken of het organiseren van zo’n ‘ICGT Lite’ haalbaar is. Belangrijk daarbij is of er genoeg vrijwilligers gevonden kunnen worden voor het op- en afbouwen van de feesttent.

Vanwege de coronapandemie kon het ICGT helaas twee jaar op rij niet doorgaan. Nu ligt er waarschijnlijk tóch nog iets moois in het verschiet. Later dit jaar mogen we namelijk een meerdaags voetbaltoernooi organiseren. Inclusief feesttent. Hiervoor hebben we toestemming gekregen van de gemeente. Natuurlijk wel onder voorbehoud van hoe de situatie rondom de pandemie op dat moment is.

De toernooiorganisatie heeft hierover al enige tijd contact met de gemeente Uitgeest. Nu er vanuit de gemeente groen licht is, gaan we concreet kijken of het organiseren van een toernooi haalbaar is.

Daarmee ligt dus iets moois in het verschiet: een ouderwets voetbalfeest in Uitgeest. Wel zijn er nog een paar mitsen en maren. We zien het bijvoorbeeld niet zitten een toernooi te organiseren als er een mondkapjesplicht is en er anderhalve meter afstand moet worden gehouden. Dat geeft te veel beperkingen om er een leuk evenement van te maken. Bovendien moeten onze vrijwilligers dan gaan handhaven en dat willen we niet van ze vragen.

Ook wordt het geen ‘ouderwets’ ICGT met profclubs. Dat is te kort dag. Toch weten we zeker dat er een mooi, als vanouds gezellig voetbalfeest kan plaatsvinden. Met onder andere het Arie Bonkenburg Toernooi en Bedrijventoernooi. En wie weet met nog wel meer moois. Daarover gaat de organisatie nu concreet nadenken.

Vrijwilligers nodig voor op- en afbouwen feesttent

Liefhebbers van ons mooie voetbalfeest kunnen het weekend van 17 september daarmee met potlood in hun agenda noteren. De organisatie gaat nu bij vrijwilligers het animo peilen om mee te helpen bij het organiseren van het toernooi. Want zonder onze geweldige vrijwilligers geen toernooi. Zo wordt het vooral cruciaal om genoeg vrijwilligers te vinden voor het op- en afbouwen van de feesttent. Vooral over het afbreken en opruimen op maandag en dinsdag maakt de organisatie zich zorgen. Zonder een voldoende bezette afbreekploeg is het niet te doen het feest te organiseren.

Gerrit Idema, toernooivoorzitter van het ICGT, zegt over het toernooi het volgende. “Met de hele organisatie hebben we ontzettend veel zin om dit jaar toch nog een mooi feest te organiseren”, zegt hij. “Na twee jaar geen ICGT snakken we ernaar. De volgende stap is dat we als organisatie concreet gaan onderzoeken of het haalbaar is om een ‘ICGT Lite’-toernooi te laten plaatsvinden in het weekend van 17 september. We houden iedereen op de hoogte op onze website – www.icgt.nl – en onze social media-kanalen.”