Je bekijkt nu ICGT Lite gaat niet door

ICGT Lite gaat niet door

  • Berichtcategorie:Editie 2021

UITGEEST – Helaas. Het ICGT ‘Lite’-weekend, dat gepland stond voor 17, 18 en 19 september, gaat niet door. Volgens de organisatie is er te veel onzeker en zijn de financiële risico’s te groot. De organisatie richt nu zijn pijlen op het organiseren van een ouderwets ICGT in het Pinksterweekend van 2022.

Eind mei maakte de toernooiorganisatie bekend dat het met potlood in de agenda kon: een ICGT ‘Lite’-voetbalweekend. Zonder profclubs, wel met feesttent. Er was toestemming van de gemeente. En dat was voor de organisatie het startschot om de mogelijkheden te onderzoeken naar haalbaarheid van dit toernooi.

Het onderzoek is gedaan. Helaas is de uitkomst dat het niet mogelijk is om ICGT Lite te organiseren. Dit komt omdat er nog te veel onzekerheden zijn én omdat de financiële risico’s te groot zijn. En die risico’s, daarvan vindt de organisatie het niet verstandig ze te nemen. Dit om het voortbestaan van het toernooi te waarborgen. Daarom vindt de organisatie het verstandiger om te starten met de voorbereiding van een ouderwets ICGT in 2022.

De organisatie wil graag iedereen bedanken die meewerkte en hielp bij het mogelijk maken van ICGT Lite. Met in het bijzonder de gemeente en burgemeester voor hun steun en betrokkenheid. Maar ook de vele vrijwilligers die zich hebben aangemeld om het toernooi mogelijk te maken. Daar lag het niet aan!

“Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer dat dit voetbalweekend niet door kan gaan”, zegt toernooivoorzitter Gerrit Idema over het afblazen van ICGT Lite. “De afgelopen tijd ontvingen we ontelbare enthousiaste berichten van Uitgeesters over ICGT Lite. Aan het animo lag het absoluut niet: mensen kijken uit naar een voetbalfeest. Helaas is er echter te veel onzekerheid en zijn de financiële risico’s te groot om verantwoord een toernooi te organiseren. Daarom richten we nu alle pijlen op een ouderwets gezellig en sportief ICGT met Pinksteren in 2022.”