Je bekijkt nu Valencia gaat titel verdedigen op jubileumeditie ICGT

Valencia gaat titel verdedigen op jubileumeditie ICGT

  • Berichtcategorie:Editie 2020

UITGEEST – Het deelnemersveld van het ICGT begint steeds sterkere vormen aan te nemen. Nadat vorige week al bekend werd dat Champions League-winnaar Liverpool naar Uitgeest komt, mag de organisatie nu bekendmaken dat Valencia zijn titel op het ICGT komt verdedigen!

Vorig jaar pakte Valencia de cup door in de finale met 1-0 te winnen van het Griekse Panathinaikos. Eerder rekende de Spaanse topclub in de halve finale met dezelfde score af met het Braziliaanse Flamengo. Zoals het een echte kampioen betaamt, gaat Valencia proberen zijn titel te verdedigen. De komst van Valencia is mogelijk gemaakt door Jesus Esteban Voetbal Services & Consultancy.

Goed nieuws, want zo komt er opnieuw een schitterende naam naar ons mooie toernooi. Valencia staat in de achtste finale van de Champions League en kennen we helaas ook als de club die Ajax de das om deed in de groepsfase. Het gaat tegen Atalanta Bergamo uit Italië proberen de kwartfinale te bereiken.

Een groot deel van de hoofdmacht van Valencia is eigen jeugd. En juist daarom is de organisatie van het ICGT zo blij dat de club weer naar Uitgeest komt: de jeugdopleiding is namelijk van topkwaliteit. Zo speelden de zelf opgeleide José Gayà, Carlos Soler en Ferran Torres tegen Ajax.

“We zijn ontzettend blij dat een mooie club als Valencia zijn titel op het ICGT gaat verdedigen”, vertelt toernooidirecteur Mats Idema. “Vorig jaar maakte dit team veel indruk met zijn effectiviteit en volwassen spel. Dit jaar beloven we de lat voor Valencia nog hoger te leggen. We verwachten namelijk een nóg sterker deelnemersveld te krijgen dan in 2019. De aankondiging van Liverpool is wat dat betreft nog maar het begin!”

Het 35e ICGT wordt gespeeld op zaterdag 30 mei en maandag 1 juni. Het gehele Pinksterweekend staat dan uiteraard weer in het teken van voetbalfeest. Dat begint al op vrijdag met onder andere het Bedrijventoernooi en de clubavond en eindigt met een hopelijk spectaculaire ICGT-finale op de maandagmiddag.