Je bekijkt nu Palmeiras brengt Braziliaanse bravoure opnieuw naar ICGT

Palmeiras brengt Braziliaanse bravoure opnieuw naar ICGT

  • Berichtcategorie:Editie 2020

UITGEEST – Het ICGT kent inmiddels een rijke historie met spraakmakende Braziliaanse deelnemers. Op de 35e editie mag een Braziliaanse topclub daarom ook niet ontbreken. Goed nieuws: Palmeiras is opnieuw van de partij op het ICGT!

Daarmee is nu de helft van het deelnemersveld bekend. Naast traditionele gastheer FC Uitgeest doen ook Liverpool, Valencia en dus Palmeiras mee aan het ICGT. Dat is niet voor het eerst, want vorig jaar was de club uit Sāo Paulo ook van de partij. En niet zonder succes, want het eindigde als derde door na strafschoppen te winnen van rivaal Flamengo.

Palmeiras komt nu naar Uitgeest om het nóg beter te doen. Het heeft daarvoor nog een appeltje te schillen met Valencia, want de Spanjaarden schakelden Palmeiras uit in de halve finale en gingen met de toernooiwinst naar huis. Saillant detail: in de groepsfase won Palmeiras nog met 5-0 van Valencia. Het kan verkeren!

Het is de derde keer op rij dat Palmeiras meedoet aan het ICGT. Elke keer pakte de Braziliaanse topclub een prijs, want in 2018 won het de Koogbokaal. De concurrentie is dus gewaarschuwd. “Met de komst van Palmeiras belooft het deelnemersveld dit jaar ijzersterk te worden”, vertelt toernooidirecteur Mats Idema. “Ik ben ook erg blij dat het deelnemersveld ontzettend gevarieerd wordt.”

“Met Liverpool komt er een Engelse wereldtopper en Valencia staat bekend om zijn Spaanse geslepenheid. Ik verwacht dat Palmeiras opnieuw met veel Braziliaanse bravoure naar ons mooie toernooi komt. Of ze dit jaar een prijs kunnen pakken? Daar zijn ze op gebrand, zeker nu de concurrentie dit jaar sterker dan ooit is…”

Het ICGT is op 30 mei en 1 juni tijdens het Pinksterweekend op sportvelden van FC Uitgeest. Uiteraard is de entree weer gratis en staat heel het weekend in teken van een voetbalfeest. Mét feesttent.