Je bekijkt nu ICGT 2020 afgelast vanwege coronavirus

ICGT 2020 afgelast vanwege coronavirus

  • Berichtcategorie:Editie 2020

UITGEEST – Helaas, maar waar: de jubileumeditie van het ICGT kan dit jaar niet doorgaan. Vanavond maakte de overheid verscherpte maatregelen bekend om het coronavirus te bestrijden. Daardoor is het niet mogelijk dit jaar het ICGT te organiseren.

De organisatie van het ICGT heeft alle begrip voor deze maatregel. Het hield de afgelopen weken de ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus intensief in de gaten. Uiteraard was er de wil en hoop om het toernooi door te laten gaan, maar werd er al rekening gehouden met het afgelasten van het toernooi.

“We vinden het ontzettend jammer dat ons mooie toernooi dit jaar niet door kan gaan”, vertelt toernooivoorzitter Gerrit Idema. “Maar laten we vooropstellen: de complete toernooiorganisatie heeft alle begrip voor de maatregelen die het rijk neemt. Uiteraard hielden we al rekening met deze mogelijkheid. Natuurlijk is het jammer dat er dit jaar geen ICGT is, maar er zijn duidelijk belangrijkere zaken op dit moment. Ik wil alle vrijwilligers en sponsors bedanken voor hun tomeloze inzet en steun om van het ICGT een groot voetbalfeest te maken. In 2021 gaan we een ontzettend mooie 35e editie van ons mooie toernooi organiseren!”

Het 35e ICGT zou dit jaar gespeeld worden op 30 mei en 1 juni. Het deelnemersveld hiervoor was bijna compleet, met FC Uitgeest, Liverpool, Tottenham Hotspur, Valencia, AC Milan, Palmeiras en Panathinaikos. Uiteraard gaat de organisatie zijn best doen om in 2021 minstens zo’n mooi deelnemersveld te strikken.