Je bekijkt nu Finalist 2019 opnieuw aanwezig bij ICGT 2020

Finalist 2019 opnieuw aanwezig bij ICGT 2020

  • Berichtcategorie:Editie 2020

UITGEEST – Het Griekse Panathinaikos is net als in 2019 van de partij op het ICGT! Vorig jaar haalden de Grieken de finale tegen Valencia. Toen waren de Spanjaarden in een spannende wedstrijd met 1-0 te sterk. Een herkansing is een reële kans, want ook de huidige titelverdediger is weer aanwezig!

Van de 34 voorgaande edities deed de club meerdere malen mee. Niet zonder succes, want in 2015 en 2016 werd het podium ook bereikt. Met de deelname van de vice-kampioen zijn we als organisatie heel blij, want het deelnemersveld voor de 35e editie wordt steeds sterker.

In de clubgeschiedenis waren er acht Nederlanders actief in de Griekse hoofdstad, waaronder de befaamde Ajax-rechtsbuiten Tscheu La Ling. Hij verruilde de Amsterdammers in 1982 voor Panathinaikos en voetbalde er twee jaar. Eerder troffen de clubs elkaar tijdens de Europa Cup I-finale op Wembley in 1971. Het werd toen 3-0 in het nadeel van de Grieken. De trainer destijds was de Hongaar Ferenc Puskás. Later werd er door de FIFA een trofee voor mooiste jaarlijkse doelpunt naar hem vernoemd, omdat hij bekend stond als een veel scorende speler. De club werd in eigen land twintig keer kampioen.

Toernooidirecteur Mats Idema: “Het ICGT is blij met de komst van Panathinaikos. Ze hebben meerdere malen laten zien waar ze toe in staat zijn, denk daarbij aan het bereiken van de finale op het toernooi. Vorig jaar hebben ze het uitstekend gedaan. Dit jaar lijkt het deelnemersveld sterker dan ooit, we zouden graag zien dat Panathinaikos nog een gooi naar de titel kan doen!”

Gaat het ze dit keer lukken met tegenstanders als Valencia, Liverpool, Spurs en Palmeiras? Het ICGT 2020 vindt plaats op 30 mei tot en met 1 juni.

Update coronavirus

De organisatie van het ICGT volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwgezet. We zijn op de hoogte van de maatregelen van de overheid tot 6 april. Op dit moment is het nog onbekend wat de eventuele gevolgen zijn voor de 35e editie van het ICGT.