Je bekijkt nu Valencia wint 34e ICGT na schitterende finale!
Foto OSU ICGT 2019

Valencia wint 34e ICGT na schitterende finale!

  • Berichtcategorie:Editie 2019

UITGEEST – ICGT 2019 zit er op! En kreeg in de vorm van Valencia een mooie winnaar. De club won de enerverende finale tegen Panathinaikos verdiend met 1-0. Ook dit jaar kijkt de organisatie weer terug op een schitterend toernooi: op naar de jubileumeditie van 35 jaar!

Ook dit jaar had het ICGT met vier binnenlandse en vier buitenlandse ploegen weer een mooi, gevarieerd deelnemersveld. Op de stormachtige openingsdag werden de verhoudingen al snel duidelijk. In Poule A bleek al snel dat Panathinaikos en Flamengo de sterkste ploegen waren. Panathinaikos ging zelfs zonder tegendoelpunt en met de volle 9 punten door naar de halve finale.

In Poule B plaatste Valencia zich al na twee wedstrijden voor de halve finale. Dat de derde wedstrijd met ruime cijfers werd verloren (5-0 van Palmeiras), deerden de Spanjaarden daarom ook niet. Mede dankzij deze klinkende overwinning, ging Palmeiras ook door naar de halve finale.

Op de maandag zorgde FC Uitgeest in de halve finale van de Koogbokaal voor een daverende verrassing door te winnen van Vitesse. Na strafschoppen, waarvan de winnende door Lester Half werd ingeschoten. De Uitgeester eer was daarmee gered: de gastheren eindigden op een keurige zesde plaats. Vitesse won in de strijd om de zevende plaats wél na strafschoppen. En wel met maar liefst 19-18 van FC Volendam, dat daardoor als laatste eindigde.

De strijd om de derde plek werd een Braziliaans onderonsje: Palmeiras – Flamengo. Omdat deze wedstrijd ook doelpuntloos eindigde, volgden er strafschoppen. Palmeiras nam die beter, waardoor deze club derde werd.

Om 15.45 naderde het ICGT zijn ontknoping, met de aftrap van de finale Valencia – Panathinaikos. Een duel tussen twee van Europa’s mooiste voetbalnamen. Onder toeziend oog van voormalige topvoetballers uit Nederland als Ruud Gullit en Theo Jansen, ontpopte de wedstrijd zich tot een ware finale.

Vanaf de aftrap was Valencia de bovenliggende partij. De Spanjaarden voerden de druk steeds meer op en dat leidde halverwege de eerste helft tot de openingstreffer. Het was Nacho Munoz die de score opende op wel heel indrukwekkende wijze. Hij draaide knap open en schoot de bal van buiten het strafschopgebied in de verre kruising. Ook in de rest van de wedstrijd bleven de Spanjaarden bezig. En zo won Valencia op knappe wijze het 34e ICGT!

Andere prijzen werden ook nog verdeeld. Zo werd Adriano Skenteraï van Panathinaikos uitgeroepen tot speler van het toernooi en won Railton Gomes Pereira van Palmeiras de prijs voor beste keeper. Topscoorder van het toernooi is geworden Des Kunst van AZ met vier doelpunten.

Ook dit jaar was er een team van het toernooi en deze is als volgt:

  • Doelman: Railton Gomez Pereira (Palmeiras)
  • Verdediging: Micky van de Ven (FC Volendam), Vitor Eduardo Da Silva Matos (Palmeiras), Jose David Meinargues (Valencia), Luis Gustavo Moreira Melo (Flamengo)
  • Middenveld: Adriano Skenterai, Ilias Iliadis (beide Panathinaikos), Jasper Dalhaus (Vitesse)
  • Aanval: Thijn Ursem (FC Uitgeest), Des Kunst (AZ), Luka Velikic (Valencia)

En daarmee kijkt de organisatie van het ICGT terug op wéér een prachtige editie. “Ook dit jaar zorgde het ICGT weer voor vier dagen aan voetbalplezier”, doelt toernooidirecteur Mats Idema op het ICGT en daaraan gekoppelde toernooien als de clubavond, het Wim Groen Toernooi, Arie Bonkenburg Toernooi en Bedrijventoernooi.”

“In de tent was het alle dagen feest. Voor jong en oud en voor Uitgeesters en buitenstaanders. Een toernooi voor iedereen, dat gratis toegankelijk is en dat niet mogelijk zou zijn zonder onze onvermoeibare vrijwilligers. Hun wil ik ontzettend bedanken voor hun onmisbare bijdrage.”

“Na een stormachtige, druiligere zaterdag van het ICGT, sloeg het weer op zondag om en hadden we qua weer twee fantastische dagen. Nu is het tijd om na te genieten, maar wees gerust: de voorbereidingen voor de jubilieumeditie zijn al begonnen. Voor het 35e ICGT zijn we van plan groots uit te pakken. Wij kijken er alvast ontzettend naar uit!”