Je bekijkt nu Prachtige Braziliaanse naam bevestigd voor ICGT 2019!

Prachtige Braziliaanse naam bevestigd voor ICGT 2019!

  • Berichtcategorie:Editie 2019

UITGEEST – Er doet weer een Braziliaanse topclub mee aan het ICGT! Nadat eerder al mooie namen als Atlético Mineiro, Atlético Paranaense, Cruzeiro en Palmeiras meededen, doet dit jaar Flamengo mee aan het ICGT! Een schitterende naam waar de organisatie erg blij mee is.

Even kennismaken: Flamengo is een club uit Rio de Janeiro en bestaat al sinds 1895. In het verleden kwamen er legendarische voetballers voor in actie. Zoals? Bebeto en Aldair, die met Brazilië in 1994 wereldkampioen werden. Of de legendarische Garrincha, die in 1958 én 1962 wereldkampioen werd met de Seleção.

De historie van Flamengo is, met zulke grote namen, dan ook rijk. Kan ook niet anders natuurlijk. Zo won de club in 1981 de Copa Libertadores en werd het dat jaar wereldkampioen door met 3-0 van Europacup I-winnaar Liverpool te winnen. In dat team speelde onder andere de door Flamengo zelf opgeleide Zico.

Mede hierdoor staat Flamengo dan ook bekend als een club die zijn spelers zelf opleidt. Een club die jeugd een kans geeft. Daarom is het ICGT ook zo blij dat deze mooie Braziliaanse naam naar Uitgeest komt om mee te doen aan het ICGT.

“Flamengo is een van de succesvolste Braziliaanse clubs. Een naam die ook in Nederland bekend is”, aldus toernooidirecteur Mats Idema. “We zijn ontzettend blij dat we deze prachtige club kunnen bevestigen voor de editie van dit jaar. Mede hierdoor wordt ons deelnemersveld weer ontzettend gevarieerd en zal het opnieuw van een hoog niveau zijn. We hopen daarom dat mensen ook dit jaar weer massaal naar Uitgeest zullen gaan om de topvoetballers van de toekomst aan het werk te zien.”

Het ICGT is ook dit jaar weer tijdens het Pinksterweekend. De eerste speeldag is op zaterdag 8 juni, de tweede op maandag 10 juni. Ook dit jaar is entree weer gratis en is het ICGT omringt door festiviteiten en andere voetbaltoernooien.