Je bekijkt nu Panathinaikos keert terug naar het ICGT!

Panathinaikos keert terug naar het ICGT!

  • Berichtcategorie:Editie 2019

UITGEEST – Fantastisch nieuws! De Griekse Goden van Panathinaikos keren terug op het ICGT. Na twee keer derde te zijn gewonnen in 2015 en 2016, hoopt één van de succesvolste Griekse clubs ooit nu wél met de beker terug naar Athene te vliegen.

Panathinaikos is dus zeker geen onbekende op het ICGT. En ook niet in Nederland. De club is natuurlijk bekend van de Europa Cup I-finale tegen Ajax in 1971. Toen won Ajax op Wembley zijn eerste Europa Cup won. Ook op het ICGT kwam de club inmiddels meerdere keren uit.

En daarmee is deze mooie naam een schitterende toevoeging aan het al zo mooie deelnemersveld van ICGT 2019. FC Uitgeest is uiteraard weer de gastheer en uit Nederland zijn ook AZ en Vitesse al bevestigd voor het toernooi. Buitenlandse clubs die meedoen zijn Valencia, Flamengo en Palmeiras. Ook dit jaar komen uit alle windstreken dus weer topteams naar Uitgeest.

“Met het bevestigen van Panathinaikos wordt het al zo diverse deelnemersveld nóg gevarieerder en completer”, aldus toernooidirecteur Mats Idema. “Deze mooie Griekse club kent een rijke geschiedenis en heeft een goede jeugdopleiding. Dat bewezen ze in het verleden al door twee keer de halve finale te behalen. Met z’n allen zijn we daarom ontzettend benieuwd hoe Panathinaikos het dit jaar gaat doen.”

ICGT 2019 kent acht deelnemers, waarvan de laatste binnenkort bekend wordt gemaakt. Het toernooi is dit jaar op 8 en 10 juni en de entree is wederom gratis. Rondom het ICGT zijn er nog meer voetbaltoernooien, zoals het ABT en Bedrijventoernooi. Uiteraard is er ook weer feest in de feesttent op het ICGT Plaza.