Je bekijkt nu Eerste speeldag ICGT 2019 zit er alweer op!

Eerste speeldag ICGT 2019 zit er alweer op!

  • Berichtcategorie:Editie 2019

ICGT 2019 is op de helft! Alle groepswedstrijden zijn gespeeld en dus zijn de halve finalisten bekend. Hoog tijd om terug te blikken op een dag waar de weergoden zich lieten gelden.

De openingswedstrijd ging tussen FC Uitgeest en het Braziliaanse Flamengo. Met een doelpunt van Lester Half leek een stunt van FC Uitgeest in de maak, maar toch wonnen de Brazilianen uiteindelijk vrij gemakkelijk met 3-1. Toch: een resultaat voor de gastheren om trots op te zijn.

In de andere groep was Valencia de graadmeter: de club was na twee rondes al zeker van de volgende ronde. In poule A was het verrassend genoeg niet Flamengo, maar Panathinaikos die als sterkste uit de eerste speeldag kwam. Geen tegendoelpunten, alles gewonnen. Valencia speelt in de halve finale tegen Flamengo, Panathinaikos komt uit tegen Palmeiras. Wordt het een Braziliaanse of toch Europese finale op het ICGT? Het kan nog alle kanten op.

Het ICGT is daarmee letterlijk en figuurlijk stormachtig begonnen. Letterlijk, vanwege het woeste weer. Met soms hoosbuien en harde wind. Al hield dat de echte die hard natuurlijk niet tegen. Mede daarom was de kindermiddag naar de tent verplaatst, wat opnieuw een groot succes was. Onder andere Herry & Berry van AZ waren present, net als Nienke (bekend van tv). En voor trouwe sponsors van het ICGT was een wijnproeverij georganiseerd van wineandgifts.nl.

En wat nu de speeldag erop zit? Vanavond start het ABT, dat morgen in volle gang doorgaat. Maandag zijn de finalerondes van het ICGT. Ook daarvan natuurlijk weer de livescores en updates via social media.