Je bekijkt nu Drievoudig winnaar keert terug op ICGT 2019!

Drievoudig winnaar keert terug op ICGT 2019!

  • Berichtcategorie:Editie 2019

UITGEEST – Fantastisch nieuws! Een drievoudig winnaar van het toernooi keert terug op het ICGT. Na FC Uitgeest, AZ Alkmaar, Flamengo en Valencia kunnen we nu ook bevestigen dat Vitesse meedoet aan ICGT 2019. Op naar de vierde titel!

Daar zullen de Arnhemmers zeker op gebrand zijn. Het is nu gedeeld recordkampioen van het ICGT met Atlético Mineiro, dat het toernooi tussen 2011 en 2013 drie keer op rij won. Vitesse won het ICGT eerder in 1995, 2005 en 2017. Wint de club uit Arnhem opnieuw? Dan is het de meest succesvolle club ooit op het ICGT.

Er is een reden dat Vitesse zo succesvol is op het ICGT en dat is de uitstekende opleiding van de club op Papendal. De Vitesse Voetbal Academie bracht al zeer veel talenten voort, zoals Roy Makaay, Ricky van Wolfswinkel, Theo Janssen, Nicky Hofs, Davy Pröpper, Piet Velthuizen en Marco van Ginkel.

Zien we de volgende Theo Janssen binnenkort in Uitgeest al aan het werk? Het zou zomaar kunnen. “We zijn ontzettend blij dat Vitesse met zijn uitstekende jeugdopleiding weer naar Uitgeest komt”, vertelt toernooidirecteur Mats Idema. “Ook dit jaar verwachten we weer veel van ze, want hun successen uit het verleden zeggen veel. Een garantie is het dus niet, maar wij voorspellen dat Vitesse het de andere deelnemers ook dit jaar weer ontzettend lastig kan maken. Een fantastische impuls voor de kwaliteit van het deelnemersveld van dit jaar. Complimenten aan alle vrijwilligers die het ICGT elk jaar weer mogelijk maken!”

Het ICGT is ook dit jaar weer tijdens het Pinksterweekend op sportpark De Koog in Uitgeest. Op zaterdag 8 juni is de eerste speeldag, de tweede speeldag is op maandag 10 juni. Uiteraard is de entree weer gratis en is het een voetbalfeest voor de hele familie van vrijdag tot en met maandag. Tot dan!