Je bekijkt nu Club met misschien beste jeugdopleiding van Nederland naar ICGT 2019!

Club met misschien beste jeugdopleiding van Nederland naar ICGT 2019!

  • Berichtcategorie:Editie 2019

UITGEEST – Goed nieuws! De organisatie van het ICGT is ontzettend blij om bekend te maken dat AZ Alkmaar ook dit jaar weer van de partij is op het ICGT. Na de derde plaats van 2018 keren de buren van het ICGT in 2019 terug om voor de toernooiwinst te gaan.

De komst van AZ naar het ICGT is fantastisch nieuws. Waarom? De club uit Alkmaar heeft een van de beste, zo niet beste jeugdopleiding van Nederland. De in de Zaanstreek gevestigde jeugdopleiding levert elk jaar toptalenten af voor AZ 1, zoals Calvin Stengs en Keuken Kampioen Divisie-topscorer én Uitgeester Ferdy Druijf, die vorig jaar topscorer op het ICGT was.

Grote kans dus dat de spelers die dit jaar op het ICGT te zien zijn, binnenkort hun opwachting maken in het eerste. Mede daarom is de toernooiorganisatie ontzettend blij dat AZ opnieuw meedoet aan het ICGT. “AZ heeft een rijke historie. Niet alleen in Nederland, maar inmiddels ook op het ICGT”, aldus toernooidirecteur Mats Idema.

“Vorig jaar strandde de club helaas in de halve finale, maar sleepte het wél uiteindelijk een knappe derde plaats in de wacht. Ik verwacht dat er dit jaar veel voetballiefhebbers AZ weer zullen aanmoedigen. Wie weet is er dan een nóg mooier resultaat mogelijk.

AZ is na Valencia de tweede club die bevestigd kan worden voor ICGT 2019. Naast gastheer FC Uitgeest uiteraard. Eerder won AZ het ICGT in 1994 en in 2019 doen de Alkmaarders alweer voor de elfde keer mee aan het ICGT.