Je bekijkt nu Yes! AZ óók van de partij op ICGT 2018

Yes! AZ óók van de partij op ICGT 2018

  • Berichtcategorie:Editie 2018

UITGEEST – We hebben opnieuw mooi ICGT-nieuws voor het toernooi van dit jaar. AZ is namelijk de zevende van de acht namen die we voor ICGT 2018 bekend kunnen maken. En daar zijn we hartstikke blij mee, want onze grote buurman staat voor een uitstekende jeugdopleiding, talentvolle spelers en prachtig voetbal.

En daarmee wordt het deelnemersveld van ICGT 2018 met de week sterker. Eerder mochten we al bekendmaken dat niemand minder dan Manchester United dit jaar debuteert op het ICGT. Uit Brazilië komen Palmeiras en Red Bull Brasil, wat nog maar eens aangeeft wat voor ontzettend divers toptoernooi het ICGT elk jaar weer is. Naast vaste kracht FC Uitgeest komen uit Nederland ook FC Volendam en NEC/FC Oss naar het toernooi.

Vanzelfsprekend is het topnieuws dat AZ opnieuw van de partij is op het ICGT. De club uit Alkmaar is de laatste jaren een vaste waarde op het toernooi. Daarbij boekt het met regelmaat schitterende resultaten. Zo haalde AZ vorig jaar nog de kwartfinale, waarin het met 2-1 het hoofd moest buigen voor Real Madrid. Het leverde dat jaar ook de topscorer van het toernooi af: hun spits uit Uitgeest, Ferdy Druijf.

Een speler zoals hij is wat de komst van AZ zo mooi maakt. Inmiddels heeft hij in AZ 1 zijn debuut gemaakt en is zijn contract kort daarna met drie jaar verlengd. AZ staat voor attractief voetbal met spelers uit eigen jeugd.

AZ O19, wat uit zal komen op het ICGT, is ondertussen ook dit jaar weer bezig aan een ijzersterk seizoen. In februari versloeg het nog Feyenoord O19 met 2-1. Pikant is wel dat AZ afgelopen weekend met 1-0 verloor van NEC/FC Oss. Inderdaad: een andere club die we dit jaar op het ICGT gaan zien!

Mats Idema, toernooidirecteur van het ICGT, is ervan overtuigd dat AZ dit jaar weer een van de grote kanshebbers is. “AZ presteert traditiegetrouw erg sterk op het ICGT”, vertelt hij. “Afgelopen jaren leidde dat (nog) niet tot toernooiwinst, maar dat kan dit jaar zomaar anders zijn. De jeugdopleiding van AZ is een van de beste van Nederland. Wij verwachten daarom zeker dat clubs als Manchester United en Palmeiras hun borst nat kunnen maken als ze via de loting worden ingedeeld in een poule met AZ.”

Met het bekendmaken van AZ zijn zeven van de acht deelnemers van ICGT 2018 bekend. Volgende week kunnen we de laatste deelnemer bekendmaken. We kunnen alvast verklappen dat een club van wereldformaat is. Noteer woensdagavond 21 maart daarom zeker in je agenda!