Je bekijkt nu Tadaa! Niemand minder dan Real Madrid maakt deelnemersveld ICGT 2018 compleet!

Tadaa! Niemand minder dan Real Madrid maakt deelnemersveld ICGT 2018 compleet!

  • Berichtcategorie:Editie 2018

UITGEEST – Stop de persen! We mogen fan-tas-tisch nieuws bekendmaken: niemand minder dan Real Madrid maakt het deelnemersveld voor ICGT 2018 compleet. Ja, je leest het goed: ‘de Koninklijke’ is opnieuw van de partij en is uit op niets anders dan toernooiwinst.

Vorig jaar strandde Real Madrid in de halve finale tegen Benfica. Dat moet dit jaar beter, moeten ze in Madrid hebben bedacht: en daarom keert de succesvolste club ter wereld terug naar Uitgeest. De club van wereldtoppers als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale en Marco Asensio.

En daarmee is het deelnemers van ICGT 2018 compleet, met dit jaar acht ploegen. En wát voor teams! Uit Nederland komen FC Uitgeest, FC Volendam, NEC/FC Oss en AZ naar het toernooi. Uit het buitenland komen echte wereldtoppers naar misschien wel het beste Pinkstertoernooi van Nederland (en misschien wel Europa?): uit Brazilië reizen Palmeiras en Red Bull Brasil af naar Uitgeest en uit Engeland komt niemand minder dan Manchester United naar het toernooi.

En daar wordt Real Madrid nu dus aan toegevoegd. De coach van het team is zeker geen onbekende: José ‘Guti’ Gutiérrez, die tussen 1995 en 2010 387 wedstrijden speelde in het wit van de Koninklijke en drie keer de Champions League won. Mag je nagaan met wie hij in die periode allemaal samenspeelde: Raul, Hierro, Beckham, Roberto Carlos, Zidane, Casillas, Ronaldo, Robben, Sneijder, absolute wereldspelers!

Toernooidirecteur Mats Idema is trots op dit deelnemersveld. “We dachten niet dat we na het ijzersterke deelnemersveld van vorig jaar nog een keer zulke wereldtoppers konden strikken”, erkent hij. “Dat Real Madrid voor het tweede jaar op rij meedoet aan het ICGT, ervaren wij als een bevestiging van de professionaliteit en uitstekende organisatie van ons toernooi.”

Hij vervolgt: “Het ICGT strikt nu voor het tweede jaar op rij clubs van absoluut wereldformaat. En niet een, maar twee! Als organisatie vinden wij dat een fantastisch compliment voor de honderden vrijwilligers die het ICGT jaar in jaar uit mogelijk maken. We groeien als toernooi nog altijd in kracht en dat motiveert ons nog meer om er elk jaar weer een spektakel te maken. Wij durven met trots te zeggen dat het ICGT het sterkste Pinkstertoernooi van Nederland is. En dan is de toegang nog eens gratis ook. We kijken er dus naar uit om, net als andere jaren, voetballiefhebbers uit alle windstreken te verwelkomen!

Nu het deelnemersveld compleet is, zal binnenkort de loting plaatsvinden voor het toernooi. Deze datum wordt spoedig bekendgemaakt via icgt.nl en de Facebook-pagina van het ICGT. Net als vorig jaar wordt de loting live uitgezonden op Facebook. Kijken dus!