Je bekijkt nu Palmeiras uit Brazilië óók naar ICGT 2018!

Palmeiras uit Brazilië óók naar ICGT 2018!

  • Berichtcategorie:Editie 2018

UITGEEST – ICGT 2018 belooft weer een van de absolute topjeugdvoetbaltoernooien van Nederland te worden. In navolging van Manchester United komt ook een van de grootste clubs van Zuid-Amerika naar het ICGT: Palmeiras uit Brazilië!

Even kennismaken: Palmeiras is opgericht in 1914 in Sāo Paolo. In de meer dan honderd jaar dat deze topclub bestaat, sleepte het een waslijst aan titels binnen. Hoogtepunt voor Palmeiras is het winnen van de Copa Libertadores in 1999, de Champions League van Zuid-Amerika. Het won toen in de finale over twee wedstrijden na strafschoppen van het Colombiaanse Deportivo Cali.

In het verleden speelden een heleboel toppers voor Palmeiras die daarna furore in Europa maakten. Denk aan bijvoorbeeld Rivaldo, voor wie Palmeiras de laatste club was waarvoor hij speelde voordat hij doorbrak in Europa en toen speelde voor onder andere Barcelona en AC Milan. Andere bekende ex-spelers zijn Cafu, de aanvoerder van het Braziliaanse elftal dat in 2002 wereldkampioen werd, en Roque Junior. Gabriel Jesus, spits bij Manchester City, is door Palmeiras opgeleid: de Citizens betaalden 32 miljoen euro voor hem.

Met de bevestiging van dit team is er weer een Braziliaanse topclub op het ICGT te zien. In het verleden kwamen bijvoorbeeld Cruzeiro en Atlético Mineiro al naar Uitgeest. Nu mogen we Palmeiras aan dit mooie lijstje toevoegen. Iets waar het ICGT natuurlijk erg naar uitkijkt!

“Het ICGT wordt zowel nationaal als internationaal meer en meer een topjeugdvoetbaltoernooi van formaat”, vertelt toernooidirecteur Mats Idema. “Nadat we eerst al een wereldtopper als Manchester United vastlegden, vinden we het prachtig dat er nu een van de absolute topclubs van Zuid-Amerika naar het ICGT komt. Palmeiras heeft een fantastische jeugdopleiding die al meerdere wereldtoppers voortbracht. We zijn daarom ontzettend benieuwd of we straks in Uitgeest een glimp kunnen opvangen van de nieuwe Gabriel Jesus, die door Palmeiras is opgeleid en inmiddels al acht goals voor het Braziliaanse nationale elftal heeft gemaakt.”

Het ICGT is dit jaar op 19 en 21 mei. Uiteraard is de entree weer gratis en staat het gehele Pinksterweekend weer bol van sport en feest. In de aanloop naar het toernooi maken we steeds meer teams bekend en zal ook het feestprogramma bekend worden gemaakt. Hou ICGT.nl en onze Facebook-pagina daarom goed in de gaten!