Je bekijkt nu Nóg een Braziliaanse topper naar ICGT 2018: Red Bull Brasil!

Nóg een Braziliaanse topper naar ICGT 2018: Red Bull Brasil!

  • Berichtcategorie:Editie 2018

UITGEEST – In navolging van Palmeiras komt er nóg een Braziliaanse club naar ICGT 2018: Red Bull Brasil! Daarmee is sambavoetbal op het ICGT van dit jaar een zekerheid!

Red Bull Brasil is voor het grote publiek misschien nog een onbekende. Echt gek is dat niet, want de club bestaat sinds 2007. Dankzij de steun van Red Bull klom de club echter razendsnel op op de ladder van de Braziliaanse competities. Inmiddels komt Red Bull Brasil uit op het hoogst mogelijke niveau in zijn regio, Campeonato Paulista.

Het mooie aan deze deelnemer is dat Red Bull Brasil vol inzet op zijn jeugdopleiding. De jeugdteams van de plaatselijke Red Bull spelen veel internationale toernooien en staan te boek als zeer getalenteerd. De spelers worden opgeleid om door te stromen naar het eerste. Die aanpakt werkt, want Red Bull Brasil is al vele malen gepromoveerd.

Daarmee is het team een prachtige toevoeging aan het toernooi, vertelt toernooidirecteur Mats Idema. “Mooi, aanvallend en aansprekend voetbal naar Uitgeest halen, dát is wat wij willen! En we weten zeker dat dit mede dankzij de komst van Red Bull Brasil ook dit jaar weer lukt. Het toernooi van 2018 belooft namelijk ijzersterk te worden. Manchester United is van de partij, net als het Braziliaanse Palmeiras en de voetbalacademie van NEC en FC Oss, dat bekend staat om zijn verzorgde voetbal. ICGT 2018 belooft, kortom, een van onze sterkste edities ooit te worden en daar zijn we hartstikke trots op!”