Je bekijkt nu NEC/FC Oss als eerste Nederlandse profclub bevestigd voor ICGT 2018

NEC/FC Oss als eerste Nederlandse profclub bevestigd voor ICGT 2018

  • Berichtcategorie:Editie 2018

UITGEEST – Opnieuw een primeur voor het ICGT! Voor het eerst in de toernooigeschiedenis is NEC/FC Oss bevestigd voor het Pinkstertoernooi in Uitgeest. En daarmee is de voetbalacademie van deze twee mooie clubs de eerste bevestigde Nederlandse profclub voor ICGT 2018.

NEC en FC Oss sloegen na een innige samenwerking in 2009 de handen ineen met een gezamenlijke voetbalacademie. NEC/FC Oss kan voor het ICGT zijn borst natmaken, want de andere tot nu toe bevestigde deelnemers zijn niemand minder dan Manchester United, Palmeiras en de local heroes van FC Uitgeest.

NEC/FC Oss O19 komt uit in de Nike Onder 19 Eredivisie, waarin het speelt tegen een aantal bekende namen die eerder al op het ICGT uitkwamen. Denk daarbij aan clubs als AZ, Ajax en de ICGT-kampioen van 2017: Vitesse. Kan de aartsrivaal van de Arnhemmers dit jaar met de ICGT-titel aan de haal gaan? De clubs zijn in de O19-competitie in ieder geval aan elkaar gewaagd, al bleek Vitesse begin februari met 1-0 de iets sterkere van de twee te zijn.

De jeugdopleiding van NEC/FC Oss bracht in het verleden al een paar mooie namen voort. Wat te denken van Barcelona-keeper Jasper Cillessen? En de spits van Oranje, Vincent Janssen? Stuk voor stuk spelers die hun jeugdopleiding genoten in Nijmegen. Andere spelers die doorbraken via de jeugdopleiding van NEC/FC Oss zijn bijvoorbeeld Navarone Foor en Bram Nuytinck.

En daarmee komt er dus een club naar het ICGT die qua jeugdopleiding zijn sporen verdiend heeft. De toernooi-organisatie is daar vanzelfsprekend erg blij mee. “Met het bevestigen van NEC/FC Oss kunnen we nóg twee mooie namen toevoegen aan onze al zo imposante lijst van Nederlandse profclubs die op het ICGT hebben gespeeld”, vertelt Mats Idema, toernooidirecteur van het ICGT. “De teller staat nu op dertig Nederlandse profclubs die sinds de eerste editie in 1984 aan ons toernooi hebben meegedaan. Een mooie mijlpaal!”

“Wat ons aanspreekt in NEC/FC Oss als deelnemer aan het ICGT is hun visie op het voetbal. De focus bij deze voetbalacademie ligt écht op het laten doorstromen van spelers naar de selectie van NEC of FC Oss. De kans is daarom heel groot dat de spelers die dit jaar in Uitgeest op het ICGT te zien zijn, volgend jaar zomaar kunnen opduiken in het eerste.”

Met het bevestigen van NEC/FC Oss als vierde deelnemer voor ICGT 2018, is nu de helft van het deelnemersveld bekend. In de komende weken worden de resterende vier deelnemers bekendgemaakt. Hou hiervoor de Facebookpagina van het ICGT en de website in de gaten.