Je bekijkt nu Manchester United wint na droomfinale tegen Real Madrid ICGT 2018!

Manchester United wint na droomfinale tegen Real Madrid ICGT 2018!

  • Berichtcategorie:Editie 2018

UITGEEST – Toeschouwers die rijen dik de wedstrijden kijken, zomerse temperaturen en jeugdvoetbal van toch écht wel het allerhoogste internationale niveau. Ja, wat was het weer mooi: ICGT 2018. En wat een mooie winnaar kreeg het toernooi in de vorm van Manchester United. In een droomfinale tegen Real Madrid werd het 1-0. Een terugblik op alwéér een schitterende editie.

Op de openingsdag maakten de grote namen hun favorietenrollen meteen meer dan waar. Manchester United, Real Madrid en AZ bereikten alle drie de halve finales zonder ook maar een goal tegen te krijgen. Ook Red Bull Brasil haalde de finale. Op uitgekookte wijze: twee keer 0-0 en een 1-0 waren genoeg voor het bereiken van de laatste vier.

De afvallers, FC Volendam, FC Uitgeest, NEC/FC Oss en Palmeiras, mochten op de maandag als eerste in actie komen. Palmeiras haalde toen flink uit, door met 5-1 van NEC/FC Oss te winnen. FC Uitgeest en FC Volendam scoorden allebei niet. Strafschoppen dus! Het leek erop dat Volendam ging winnen, toen FC Uitgeest-keeper Sven Koning zelf een penalty nam en deze miste. Daarna herstelde hij zich wel door er eentje te pakken. Voor de gastheren kwam het uiteindelijk helemaal goed, want Volendam miste nog een keer. Tot grote vreugde langs de goed gevulde lijn!

FC Uitgeest kon zich dus gaan opmaken voor de finale om de Koogbokaal tegen het sterke Palmeiras. De Brazilianen bleken wel de bovenliggende partij te zijn. Opnieuw een stunt zat er niet in: Palmeiras ging met 1-0 de rust in dankzij een goal van Yan Matheus Santos Souza. Na de rust bleven de Brazilianen de betere partij. Het overwicht was toen wel heel groot. De eindstand? 4-0. Een terechte winnaar van de Koogbokaal dus! Troost voor FC Uitgeest: de mannen gingen naar huis met de Henk Zevenbergbokaal voor sportiefste deelnemer.

Dan de halve finales. Real Madrid speelde op het hoofdveld tegen AZ, met Uitgeester Ferdy Druijf (die onlangs in de Arena in de basis startte tegen Ajax) in de spits. Op het B-veld begon gelijktijdig Manchester United – Red Bull Brasil. Real Madrid bleek een maatje te groot voor AZ te zijn en bereikte door doelpunten van Pablo Rodríguez en Antonio Casas de finale. Die andere wereldclub, Manchester United, ontdeed zich netjes van Red Bull Brasil door 1-0 te winnen dankzij een goal van Mason Greenwood. In de strijd om de derde plaats trok AZ aan het langste eind. In een boeiend duel versloegen de Alkmaarders Red Bull Brasil. Doelpuntenmaker: local hero Druijf!

En dus kwam er een absolute droomfinale: Real Madrid-Manchester United. Een finale waarvoor het publiek naar Uitgeest kwam. In dat publiek ook dit jaar weer veel scouts en professionele voetbaldieren, zoals Sjaak Swart en scheidsrechter Bas Nijhuis, die als videoscheidsrechter dienst deed. En wat een mooie finale werd het. Eentje met ook het animo van een internationale topwedstrijd: het sportpark van FC Uitgeest was namelijk afgeladen vol. Drukker dan ooit zelfs. Schitterend!

De finale werd een clash tussen de grootste talenten van Manchester United en Real Madrid, de twee aller grootste clubs ter wereld. Vanaf het begin leek United een klein beetje het overwicht te hebben. Het initiatief lag in ieder geval bij de Mancunians. Toch hield Real knap stand en ging het de rust in met 0-0. Na de rust was het alsnog Manchester United dat de score opende, via een keihard schot van Mason Greenwood. Samen met Tahith Chong was hij vaker belangrijk. Het bleef bij de 1-0 en daarmee sloot Manchester United zijn debuutjaar perfect af met de toernooiwinst!

Na afloop van het toernooi werd matchwinner Greenwood uitgeroepen tot speler van het toernooi. Keeper van het toernooi is die van Red Bull Brasil: Victor Hugo Zorzenoni. In vijf wedstrijden kreeg hij maar drie doelpunten tegen. Knappe prestatie, gezien de moordende concurrentie! Topscorer van ICGT 2018 was met vier doelpunten Yan Matheus Santos Souza.

Toernooidirecteur Mats Idema kijkt met een topgevoel terug op de editie van dit jaar. “Ik durf nu écht te zeggen dat dit het beste ICGT ooit was”, was vertelt hij. “Het hele weekend verliep op rolletjes. Als toernooi zijn we ontzettend trots op die honderden vrijwilligers die het toernooi elk jaar weer mogelijk maken. Zij zorgen ervoor dat Uitgeest en omstreken gratis van dit prachtige voetbaltoernooi mogen genieten. Dat het ICGT dit jaar zo ijzersterk én gezellig was, is aan hun te danken. Bedankt! We vinden het fantastisch dat we in de vorm van Manchester United een nieuwe winnaar van het ICGT hebben. Een schitterende naam waarvan we echt trots zijn dat deze ploeg op het ICGT heeft gespeeld. Op naar volgend jaar!”