Je bekijkt nu Manchester United vastgelegd voor ICGT 2018!

Manchester United vastgelegd voor ICGT 2018!

  • Berichtcategorie:Editie 2018

UITGEEST – Het ICGT staat over alweer ruim drie maanden voor de deur en dus kunnen we langzaam maar zeker de deelnemers bekendmaken. Dit jaar starten we met een wel heel mooie bevestiging: Manchester United is namelijk vastgelegd als deelnemer voor het ICGT van 2018!

Een absolute droomclub om op het toernooi te hebben. Manchester United is zonder twijfel een van de grootste clubs ter wereld en hoort in hetzelfde illustere rijtje van grootste clubs ter wereld thuis als bijvoorbeeld Barcelona en Real Madrid (dat vorig jaar meedeed op het ICGT). Daarmee belooft ICGT 2018 misschien wel nét zo’n sterk bezet toernooi te worden als het toernooi van vorig jaar!

Bovendien is Manchester United een prachtige deelnemer omdat het een fantastische jeugdopleiding heeft. Wie herinnert zich niet de gouden lichting van de jaren ’90? David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs en de broertjes Neville waren jaren lang vaste waardes in het ‘Man. U’ van Sir Alex Ferguson dat de Champions League-finale van Bayern München won.

Vanzelfsprekend is toernooidirecteur Mats Idema daarom ontzettend blij dat niemand minder dan Manchester United dit jaar op de voetbalvelden van FC Uitgeest te bewonderen is. “Vorig jaar hadden we met Real Madrid de mooiste deelnemer ooit uit de geschiedenis van ons toernooi. Wat ons betreft staat Manchester United op gelijke hoogte”, vertelt Idema.

“We zijn enorm trots dat er opnieuw een club van absoluut wereldformaat naar het ICGT komt. Manchester United is over de hele wereld bekend. We vinden het een eer dat de club ervoor kiest om op het ICGT te spelen. Dat zegt ook veel over de professionaliteit en het hoge niveau van ons toernooi. Daarmee is de komst van Manchester United een fantastisch compliment voor alle vrijwilligers die het ICGT elk jaar weer mogelijk maken.”

De 33e editie van het ICGT wordt dit jaar gespeeld op 19 en 21 mei. Uiteraard is toegang weer gratis en wordt het Pinksterweekend weer een waar voetbalfeest, met onder andere het bedrijventoernooi, ABT en een bomvol feesttentprogramma (waarover later meer bekend wordt gemaakt).