Je bekijkt nu FC Volendam tweede bevestigde Nederlandse profclub op ICGT 2018!

FC Volendam tweede bevestigde Nederlandse profclub op ICGT 2018!

  • Berichtcategorie:Editie 2018

UITGEEST – Weer mooi ICGT-nieuws! FC Volendam doet dit jaar mee en is daarmee de tweede bevestigde Nederlandse profclub voor ICGT 2018. FC Volendam is zeker geen onbekende van het ICGT en daarom vinden we het hartstikke leuk dat ‘het andere Oranje’ weer van de partij is.

We namen daarom even een kijkje in onze geschiedenisboeken. In 1992 was FC Volendam voor het eerst op het ICGT te zien. Het werd toen vijfde. In totaal deden de Volendammers twaalf keer mee aan het ICGT. Daarmee is het na AZ en Telstar (allebei dertien deelnames) de profclub die het vaakst op het toernooi uitkwam. Het beste resultaat? Twee keer tweede, in 2002 en 2003, toen het de finales verloor van respectievelijk Burkina Faso en Carl Zeiss Jena. Wordt het de derde keer scheepsrecht voor FC Volendam?

De concurrentie voor de titel op het ICGT is moordend. Uit eigen land heeft FC Volendam concurrentie van FC Uitgeest en NEC/FC Oss. Buitenlandse clubs die bevestigd zijn voor ICGT 2018 zijn ook zeker niet de minste: Red Bull Brasil, Palmeiras en niemand minder dan Manchester United zijn al vastgelegd. FC Volendam mag zijn borst dus zeker natmaken!

Verwacht wordt dat FC Volendam met een sterk en talentvol team naar Uitgeest komt. Het komt daar in ieder geval een oude bekende tegen: NEC/FC Oss, waartegen het speet in de competitie. In het laatste duel was deze ploeg FC Volendam te sterk af met 2-0, maar wie weet komen er op het ICGT nieuwe ronden, nieuwe kansen!

Met de bevestiging van FC Volendam zit het aantal bevestigde clubs nu alweer op zes teams. Nog twee clubs te gaan en het deelnemersveld is compleet. Zodra dit het geval is, volgt de loting snel en wordt bekend welke teams het in de twee poules tegen elkaar opnemen.

“We zijn erg blij dat een mooie club als FC Volendam dit jaar voor de dertiende keer actief zal zijn op het ICGT”, vertelt toernooidirecteur Mats Idema. “FC Volendam is een sympathieke club die zeker past bij ons toernooi. Natuurlijk kijken we er weer naar uit om de club en hun supporters op ons toernooi te verwelkomen. Uiteraard verwachten we dat de ‘Hollandse school’ van FC Volendam mooie dingen laat zien tegen de andere mooie namen die naar ons toernooi komen.”