Vrijwilliger aan het woord: Paul-Jan Bijman

Elk jaar staan er tijdens het ICGT weekend 250 tot 300 vrijwilligers klaar om van het hele weekend een succes en een feestje te maken. Uitspraken als ‘Zonder vrijwilligers geen ICGT’ en ‘voor en door Uitgeest’ gebruiken we elk jaar. Iedere vrijwilliger heeft zijn eigen verhaal en reden om te helpen en daarom vanaf heden de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’. Deze week Paul-Jan Bijman

Volgens mij is het inmiddels alweer een kleine 20 jaar geleden dat ik ben gevraagd om achter de bar te staan tijdens het ICGT. Samen met een groot deel van ons toenmalige team (het legendarische FC Uitgeest 13) stonden wij op zondagmiddag achter de bar bij het ABT; wat een feest was dat zeg! Na een aantal jaren stopten veel mensen en ging ik, samen met mijn vaste collega Roel Winter, naar de zaterdagmiddag. Dit doen wij nog steeds met heel veel plezier. Samen met Marjan en Marjon (mooie combi) en Anne-Marie (met diverse vrienden/vriendinnen) staan wij tot 18:00u voor iedereen klaar om daarna naar de ‘goede kant’ van de bar te gaan.

Ik voetbal zelf nog op een (zeer) bescheiden niveau bij FC Uitgeest en sta op zaterdagmiddag ook met enige regelmaat in ons mooie clubhuis. Dit alles met veel plezier, want FC Uitgeest is een onwijs leuke en gezellig club met veel fijne mensen die zich met ziel en zaligheid inzetten voor onze mooie vereniging. Het ICGT is de ideale afsluiting van het seizoen. Vrijdagavond spelen we op de clubavond en daarna is het seizoen weer voorbij en gaan we dit gelijk met het hele team ‘vieren’. Op zaterdag staan we met ons cluppie achter de bar en zondagavond is de mooiste avond van allemaal met heel veel bekenden uit de hele omgeving; geweldig! Maandag sluiten we dan af met de finales.

Wat mij vooral opvalt is dat het toernooi eigenlijk steeds professioneler wordt. De organisatie staat als een huis, het niveau van de deelnemende clubs is hoog en in de tent loopt alles op rolletjes. Een groot compliment voor iedereen die er (veel) tijd insteekt en er alles aan doet om het evenement tot een succes te maken. Dit jaar doet zelfs machtige Real Madrid (een van de grootste clubs ter wereld) mee; fantastisch!

Het ICGT staat als een huis en is voor mij (en vele anderen) een van de mooiste evenementen van het jaar. Een evenement dat nog vele jaren vooruit kan en ik waar ik nog vaak mijn steentje aan bij hoop te dragen. Ook dit jaar wordt het weer een groot feest met mooi voetbal, heerlijke feestavonden en gezelligheid met vrienden en familie. Wat wil een mens nog meer?

Op zaterdag 3 juni sta ik met mijn team voor u klaar achter de bar. Heel graag tot dan!